Ακρίβεια: Άρχισαν οι αυξήσεις στο κρέας λόγω ευλογιάς

Την ανηφόρα έχουν πάρει ήδη οι τιμές του αιγοπρόβειου κρέατος με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κλείσουν τα σφαγεία σε όλη τη χώρα για δέκα ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ασθένεια της ευλογιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων μέσα σε τρεις ημέρες η τιμή στο αιγοπρόβειο κρέας ανέβηκε ένα ευρώ, ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο ένα ευρώ που έχει αυξηθεί από την αρχή εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς νέα αύξηση έως 5 ευρώ/κιλό που θα έχει ως αποτέλεσμα στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ/κιλό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη πολλοί κρεοπώλες έχουν κλείσει εισαγωγές αμνοεριφίων από Ρουμανία και Ισπανία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της επόμενης εβδομάδας.

Αυξημένη ζήτηση αιγοπρόβειου κρέατος διαπιστώνουν και οι Έλληνες χονδρέμπορες που όπως λένε προσπαθούν να καλύψουν το εγχώριο ενδιαφέρον με ντόπιο κρέας ενώ έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες και για μεγάλες εισαγωγές

Στο μεταξύ οι κτηνοτρόφοι ζητούν συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων για τα μέτρα που λαμβάνονται.