Λαζάνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου συνδυάζονται με  ζουμερό σπανάκι και λαχταριστή τυρένια μπεσαμέλ και απλώνονται νωχελικά ανάμεσα σε πλούσιες στρώσεις από λαζάνια. Αυτή η συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη θα σας μείνει αξέχαστη!  

Μεριδες 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1ω 10λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
400 γρ. κοτόπουλο, στήθος, κομμένο σε μικρούς κύβους
500 γρ. σπανάκι
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ λίτρο γάλα, πλήρες
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένοΤα σκεύη που θα χρειαστείςΜετατροπέας Υλικών

Εκτέλεση

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Για τη γέμιση

2
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 με 5 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
3
Έπειτα, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι σε δόσεις μέχρι να μαραθεί και ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη μπεσαμέλ

4
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι.
5
Ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μη σβολιάσει, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Για τη σύνθεση

6
Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30x20 εκ., ρίχνουμε 3 κ.σ. μπεσαμέλ στον πάτο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια, απλώνουμε 3 κ.σ. μπεσαμέλ και από πάνω απλώνουμε το 1/3 της γέμισης ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές την ίδια διαδικασία, σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια και αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στην επιφάνεια, μέχρι να καλυφθεί τελείως το σκεύος.
7
Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά, να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
8
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, στη συνέχεια κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.