Καιρός: «Φθινόπωρο… κατά το ήμισυ» – Έρχεται τσουχτερό κρύο, επιμένουν οι άνεμοι

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

«Φθινόπωρο κατά το ήμισυ», χαρακτηρίζει τον καιρό του Σαββατοκύριακου ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αφού θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς, όμως, να βρέξει αρκετά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook, αν και η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και μπορεί να πέσει περισσότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι βροχές θα είναι λίγες και θα αφορούν κυρίως τη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το Σαββατοκύριακο σε ορεινές περιοχές θα καταγραφούν αρνητικές θερμοκρασίες, «με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη».

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας δεν προβλέπεται έως τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίζει τιμές που συμβαδίζουν με την εποχή.

Δείτε το διάγραμμα με τις θερμοκρασίες που δημοσίευσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς:

Συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και η ψύχρα

Όπως επεσήμανε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και η ψύχρα, ενώ από σήμερα, Σάββατο, αναμένονται βροχές.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς και και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.