Ένωση Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας: Πόσα χρόνια αδράνειας ακόμη;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας σχετικά με το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Α. Αιτωλίας:                     

Πριν έτη αρκετά, περισσότερο από δέκα, το κτήριο που στεγάζεται η Δ.Α Αιτωλίας χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο τόσο από υγειονομικής πλευράς όσο και λόγω ζητημάτων στατικότητας που εντοπίστηκαν. Κάποιοι εξ ημών διάνυσαν το 1/3 περίπου της υπηρεσιακής τους ζωής αναμένοντας τη μετεγκατάσταση, κάποιους τους πρόλαβε η αποστρατεία, κάποιοι άλλοι υπηρέτησαν σε διευθυντικές θέσεις της Διεύθυνσής μας φθάνοντας στις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας. Εμείς θέλουμε να αφήσουμε στους επόμενους κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκαμε και περιμένουμε τη συνδρομή τους, που μόνο θετικό στίγμα θα προσδώσει στην υστεροφημία τους.

Πάντα με σύνεση και αξιοπρέπεια, συναντηθήκαμε τόσο στην Αθήνα όσο και εδώ στο Μεσολόγγι με σημαίνοντα πρόσωπα, προβήκαμε σε εισηγήσεις και παραδώσαμε υπομνήματα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Χωρίς την έκπληξη μας, με το σβήσιμο των φώτων, οι υποσχέσεις πνίγονταν στο διάβα της γέφυρας του Χαρίλαου Τρικούπη πτωχεύοντας τις όποιες ελπίδες για να παραφράσουμε μια γνωστή ρήση του αείμνηστου αντρός. Οι αστυνομικοί διακρίνονται για τη ιώβεια υπομονή που επιδεικνύουν αλλά εδώ πρόκειται για ρεκόρ Γκίνες. Πόσο ακόμη, σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας εντός μιας εγκατάστασης που μόνο κτήριο Δημόσιας Υπηρεσίας δε θυμίζει. Για χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων…… στην ύπαιθρο, αφού η εγκληματικότητα στην επαρχία δεν είναι υπολογίσιμη.

Δυστυχώς όμως για τους θιασώτες αυτής της αντίληψης, πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε όχημα της Δ.Α Αιτωλίας… ναι σε αυτή τη μικρή Πόλη συνέβη αυτό, με την ελάχιστη εγκληματικότητα. Εδώ δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και θα αναζητηθούν τάχιστα ευθύνες και ορθώς θα γίνει. Αλλά από ποιον άραγε ή μάλλον από ποιους……. από αυτούς που ενημέρωναν νυχθημερόν και με κάθε τρόπο για την εγκατάλειψη που βιώνουν και για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται. Από αυτούς που επεσήμαιναν διαρκώς ότι ένας από τους λόγους της άμεσης μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας είναι και ο υψηλός βαθμός έκθεσης σε κινδύνους δυνάμενους να προβλεφθούν άρα και να αποφευχθούν.

Δίνοντας τη μάχη του αυτονόητου, διατρανώνουμε την καθολική απαίτηση των μελών μας αλλά και όλων των υπηρετούντων στην Αιτωλία και απαιτούμε άμεσα να βρεθούν τα κονδύλια για την αποπεράτωση του υπό κατασκευή κτηρίου της Δ.Α Αιτωλίας. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία οφείλει να προτεραιοποιήσει το στεγαστικό ζήτημα. Κάντε το πριν και σε αυτό εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της εγκατάλειψης.

Κύριοι, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, μη δοκιμάζετε άλλο τη νοημοσύνη μας. Οι καιροί ου μενετοί.