Εισαγγελική παρέμβαση για τον συρμό του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Παρέμβαση το  προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδη Κορέα, με εντολή να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα έρευνα για το πολύ σοβαρό περιστατικό με συρμό του Προαστιακού ο οποίος παραλίγο να εισέλθει στο δίκτυο του Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κορέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας μετά την αποκάλυψη του παραπάνω περιστατικού, το οποίο έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα.

 

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Θυμίζουμε ότι, συρμός προαστιακού έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε αυτή του Μετρό.

Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη.

 

Κατόπιν και αφού δεν λάμβανε καμία απάντηση, ο μηχανοδηγός ενεργώντας με δική του πρωτοβουλία, πήρε την απόφαση που έσωσε ουσιαστικά την κατάσταση, καθώς ελάττωσε ταχύτητα, προχωρώντας αργά ώστε να «πιάσει» το λάθος η τηλεδιοίκηση, όπερ και εγένετο.

Τότε, ο οδηγός αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορία για περίπου 300 μέτρα, ώστε να βγει από την σήραγγα, στην οποία θα σφήνωνε αν συνέχιζε για λίγο ακόμα.