Μια ημέρα πριν από σημαντικές εκλογές για το ΠΑΣΟΚ και την χώρα

ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΡΟΥΠΑ


Επί της ουσίας το πολιτικό διακύβευμα είναι μεταξύ μιας παλαιοκοματικής αντίληψης του πως πρέπει να λειτουργεί ένα κόμα που στοχεύει στην κυβέρνηση και μιας κουλτούρας στελεχών ( πρωην βουλευτών, πρώην περιφερειαρχών, πρώην δημάρχων, πρώην...γενικώς, ακόμα και εκείνων που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ) που από την απαξίωση και αδράνεια πολλών χρόνων αναζητούν ένα νέο σκαλοπάτι για την επανένταξης τους στα πολιτικά δρόμενα. Με την ακαιρη και ακυρη προσέγγιση αυτή αναφερόμενη ως, "ευρύτερος προοδευτικός χώρος".
Τον προοδευτικό χώρο όμως, τον διαμορφώνουν προοδευτικοί πολίτες ΟΧΙ κατ επίφαση προοδευτικοί πολιτικοί!
Ξεχνούν οι περισσότεροι στον τόπο μας, πως το να μην έχει κάποιος "κολήσει ένσημα, να διορίζεται κατ εξακολούθηση για την μέχρι σήμερα πολιτική του παρουσία, κυρίως όμως, το να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει συμβάλλει στην μη φτωχοποίηση του τόπου μας, ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί "εχέγγειο" για την εκ νέου πολιτική αποδοχή.
Οι καιροί έχουν αλλάξει. Το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος χρειάζεται σύγχρονες πολιτικές προσεγγίσεις, από πολιτικούς με εμπειρία και γνώσεις. Οχι θεωρητικές προσεγγίσεις και τσιτάτα για θέματα που δεν γνωρίζουν κάποιοι.
Οι πολίτες ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ από την πολιτική άνευ ουσίας "γλυκίτητα" εκείνων που αναζητούν τα δικά τους περασμένα μεγαλεία, σε μια προσπάθεια να διαγράψουν τις δικές τους αποτυχίες. Εκείνων που επιδιώκουν με την "επανεμφάνιση" τους, την έμμεση πολιτική "παραπλάνηση" των ταλαιπορημένων πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές. Χωρίς να έχουν δυνατότητα να προωθήσουν νέες προτάσεις και ιδέες.
Οι πολίτες αναζητούν επί της ουσίας ΟΧΙ επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ που θα αναδείξουν πολιτικές για το καλό των πολιτών. Που θα λειτουργήσουν με πολιτική ανιδιοτέλεια για μια περίοδο και μόνον. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ. Αυτή την πολιτική ηθική αναζητά ο πολίτης.
Αυτή την πολιτική ηθική πρέπει να αναζητήσει την ΚΥΡΙΑΚΗ στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίσει.