Δυτική Ελλάδα: Θρασύτατη διάρρηξη σε σπίτι - Μπήκαν από την πόρτα και έφυγαν από… στύλο της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

Στη Ζαχάρω Ηλείας

Θρασύτατη διάρρηξη σημειώθηκε σε σπίτι ηλικιωμένου στη Ζαχάρω Ηλείας, με τους διαρρήκτες να μπαίνουν από την πόρτα και να φεύγουν από….στύλο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού ηλικιωμένου και αφού προηγουμένως είχαν -από ό,τι φαίνεται- παρακολουθήσει τις κινήσεις του, ώστε να μάθουν ακριβώς την ώρα που συνήθιζε να φεύγει από το σπίτι του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.gr, αφού εισήλθαν στην κατοικία του άτυχου άνδρα, έκαναν άνω – κάτω το σπίτι, ψάχνοντας προφανώς να βρουν πολύτιμα αντικείμενα ή χρυσαφικά και τιμαλφή. Τελικά, εντόπισαν και άρπαξαν το ποσό των 1.300 ευρώ, που είχε τοποθετημένα ο ηλικιωμένος σε κάποιο σημείο του σπιτιού του.

 

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο ηλικιωμένος προτού φύγει από το σπίτι του, είχε πάρει μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό, για να πληρώσει κάποια υποχρέωσή του.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες, έχοντας αντιληφθεί την κινητικότητα που υπήρχε εκείνη την ώρα στον δρόμο έξω από το σπίτι του θύματος,  διέφυγαν από άλλη πλευρά του κτιρίου, μέσω… αναρρίχησης σε στύλο της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, όπως κατέγραψε κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού, έπεσε και χτύπησε το πόδι του. Μεταφέρθηκε από τους υπόλοιπους δράστες στο όχημα διαφυγής και όλοι μαζί έγιναν «καπνός», σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com.

Τόσο οι γείτονες, όσο και η κόρη του ηλικιωμένου που αντιλήφθηκαν γρήγορα τι είχε συμβεί ειδοποίησαν την Αστυνομία, περιπολικό της οποίας – όπως καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας του διπλανού κτιρίου- φαίνεται ότι βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους δράστες, αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο τμήμα του Α.Τ. Ζαχάρως και ακολούθως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.