"Επικίνδυνες αποστολές" στα ορεινά της Μαγνησίας για τους αστυνομικούς της Δίωξης Πάτρας - Τρεις μέρες εκρίζωναν δενδρύλλια! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες κατέγραψαν προ ημερών οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντοπίζοντας χασισοφυτεία - "μαμούθ" στον ορεινό όγκου του Αλμυρού Βόλου, στη Μαγνησία.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου αγροτοσυνδικαλιστή φερόμενου ως εγκεφάλου της σπείρας και ακόμα τριών συλληφθέντων (Αλβανοί) που κατηγορούνται ως συνεργοί του.

Όπως διαπιστώθηκε, στο χώρο είχαν κατασκευάσει ακόμη και αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης.

Ο χώρος εκτεινόταν σε δασική έκταση 6,5 στρεμμάτων, χωρισμένη σε 7 επίπεδα, τα οποία επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή, που βρισκόταν μέσα στο έδαφος, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο.

 

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του.

Στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ακινητοποιήθηκε ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οχήματα και οικία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -39.900- ευρώ.

Τα άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν εντός σκηνής, σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία, όπου, από ειδικό χώρο επεξεργασίας που είχαν δημιουργήσει σε εγκαταλειμμένη και μισογκρεμισμένη στάνη, περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -33- κιλά αποξηραμένης κάνναβης καθώς και -4- κινητά τηλέφωνα.

Λόγω του δύσβατου και του μεγάλου αριθμού και όγκου των δενδρυλλίων (περίπου 1.600 με κυμαινόμενο ύψος από 1,7 μ. έως και 3,20 μέτρα), η εκρίζωσή τους διήρκησε για περίπου τρεις μέρες, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η μεγάλη φυτεία, με περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, θα έφερνε παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 2 εκ. ευρώ