Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη - Ποιες θα είναι οι πιο θερμές ημέρες

Οι περιοχές που θα δουν 33άρια

Άνοδο της θερμοκρασίας βλέπει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνοντας λόγο για υποτροπικό αεροχείμαρρο που φέρνει στην χώρα αφρικανική ζέστη.

Όπως επισημαίνει, οι πιο θερμές ημέρες αναμένονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ παρουσιάζει τις περιοχές στις οποίες ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Τις επίμαχες ημέρες, ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για θερμοκρασιακή ανωμαλία που "θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς". Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση Τσατραφύλλια

"Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη!"

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής εξαιτίας της θέσης του υποτροπικού αεροχειμάρρου (ποτάμι αέρα στην τροπόπαυση).

Οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία. Επίσης τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, το ανατολικό Αιγαίο.

Να τονίσω ότι αυτές τις ημέρες η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς! Από την Κυριακή ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση, ενώ αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

 

ΠΗΓΗ