Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας των Κεφαλλήνων στην συνάντηση της Κεφαλονιάς

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, ολοκληρώνει τις  πρόβες της για τις εμφανίσεις που θα κάνει  στη 40η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς, προσκεκλημένη από τη Χορωδία Αργοστολιού, που τη συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιά ΠΙΝ, το Δήμο Αργοστολίου και το Δήμο Ληξουρίου.

Η Χορωδιακή Συνάντηση θα γίνει 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.   Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια : 

 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 8μ.μ. στο ιστορικό  

          θέατρο “Κέφαλος” στο Αργοστόλι και 

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον υπαίθριο  χώρο του

          ΑΤΕΙ στο Ληξούρι.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η εξαίρετη Σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη, τη δε Χορωδιακή γραφή και στο πιάνο ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Αντρέας Αδαμόπουλος.

  Για το 2024 επίσης, η Χορωδία έχει προσκληθεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν φορείς εντός και εκτός περιοχής μας. Τις προσκλήσεις αυτές ο Σύλλογος και η Χορωδία, ήδη τις επεξεργάζονται.

 

Επίσης η Οργανωτική Επιτροπή του ετήσιου Φεστιβάλ Χορωδιών  -

Χορωδιακές Συναναστροφές VII, Αίγιο 2024, της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας,  εργάζεται εντατικά προκειμένου το Φεστιβάλ να εξελίσσεται και να προωθεί στο φιλόμουσο κοινό του Αιγίου τη τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού, που  έχει διαχρονική αξία, έρχεται να γεμίσει τη ζωή μας ομορφιά και ενδιαφέρον.

 

Το διήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην Μυρτιά Αιγίου.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν αξιόλογες χορωδίες από όλη την Ελλάδα. 

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο,  οι τοπικές χορωδίες, οι χορωδίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας. Πρόσκληση έχει γίνει σε όλες τις τοπικές χορωδίες.