Κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο ΟΗΕ για το Μέλλον: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

«Υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών»

«Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις», τόνισε μιλώντας στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το «Μέλλον», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής για το «Μέλλον», στην Αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών».

«Έχουμε την ευκαρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.


Η Σύνοδος Κορυφής για το «Μέλλον» γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις.

Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ το 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας

 

ΠΗΓΗ