Τροχαίο με ακρωτηριασμό ποδηλάτη στην Ιεράπετρα

Ο 65χρονος έχασε το χέρι του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στην Ιεράπετρα της Κρήτης το μεσημέρι της Κυριακής. Συγκεκριμένα γύρω στις 2:30 μ.μ. ένας ποδηλάτης που περνούσε από στενό αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Ιεράπετρας, συγκρούστηκε με χωματουργικό μηχάνημα το οποίο έκοβε καλάμια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τον ακρωτηριασμό του ενός του χεριού.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 65 ετών.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία με συνεχή αιμορραγία και το αποκομμένο του χέρι, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου μετά από προσπάθειες των γιατρών που εφημέρευαν, ελέγχθηκε η αιμορραγία, ενώ έγινε συνεννόηση για την διακομιδή του στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το ΠΑΓΝΗ ζήτησε ο τραυματίας να διακομιστεί πρώτα στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, να ακολουθηθεί δηλαδή το πρωτόκολλο, και εφόσον το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του άτυχου 65χρονου, στη συνέχεια να διακομιστεί στο ΠΑΓΝΗ.

Αυτό θεωρήθηκε από το ιατρικό προσωπικό ακραίο και ζητήθηκε να υπάρξει διακομιδή του άνδρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΚΑΤ με ελικόπτερο.

 

ΠΗΓΗ