Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Το τριφύλλι επέστρεψε στις νίκες

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ, με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να πετυχαίνει δύο γκολ ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Τετέ άνοιξε το σκορ στο 10', ο Μπετανκόρ ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Τετέ στο 10', ο Μπετανκόρ ισοφάρισε πέντε λεπτά μετά και ο Τζούριτσιτς με δύο γκολ στο 81' και το 89' σφράγισε το τρίποντο.

Ο Τετέ άνοιξε το σκορ στο δέκατο λεπτό μετά από γύρισμα του Μλαντένοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Κουτσογούλα να μην μπορεί να απομακρύνει την μπάλα.

Ο Πανσερραϊκός απάντησε πέντε λεπτά μετά με τον Μπετανκόρ. Ο Φαρές με γλυκιά σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Ισπανό φορ κι αυτός με ωραία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πράσινοι πίεσαν στο δεύτερο μέρος για να βρουν τα γκολ της νίκες και τα πέτυχαν με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Αρχικά στο 81' ο Σέρβος με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Στάικο να βάζει την κόντρα και να κάνει πιο δύσκολη τη φάση για τον Γκουγκεσασβίλι.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 89' με τον Σέρβο επιθετικό να σκοράρει με ένα υπέροχο γκολ από μακρινή απόσταση, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη. Ο Ζαμπαλάς τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση στο μόνιτορ.

Τετέ και Μπετανκόρ εκτέλεσαν μέσα σε πέντε λεπτά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα στα πόδια του και τον Πανσερραϊκό να περιμένει. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το σουτ στο 4'. Ο Γκουγκεσασβίλι με μακρινό βολέ έκανε το σουτ και ο Σαλαζάρ με ωραίο σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η πρώτη τελική των πρασίνων ήταν στο 8' με τον Τετέ που έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Γκουγκεσασβίλι να μπλοκάρει. Στο 10' ο Βραζιλιάνος σκόραρε μετά από το παράλληλο γύρισμα του Μλαντένοβιτς.

Ο Πανσερραϊκός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 13', αλλά ο Ντραγκόβσκι σταμάτησε το σουτ του Στάικου και ο Μπετανκόρ με γυριστό έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά μετά ο Μπετανκόρ βρήκε το γκολ με ωραία καρφωτή κεφαλιά στο 15'.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σκοράρει στο 20' με τον Μπακασέτα μετά από γύρισμα του Πελίστρι, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι τον σταμάτησε. Δέκα λεπτά μετά ο Μπακασέτας έπιασε ένα ακόμα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 32' ο Πανσερραϊκός έγινε απειλητικός με τον Σαλαζάρ που έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά ο Ντραγκόβσκι απομάκρυνε με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με το σουτ του Ουναχί στο 45+3' αλλά ο κίπερ του Πανσερραϊκού μπλόκαρε την μπάλα. Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη, αλλά ο Ευαγγέλου ανακάλεσε τη φάση αφού είδε τη φάση στο VAR.

Ο πράσινος επιθετικός μονόλογος βρήκε αντίκρισμα στο φινάλε

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Πανσερραϊκός κάλυπτε τα μετόπισθεν. Η πρώτη προσπάθεια των πρασίνων στο δεύτερο μέρος ήταν στο 51ο λεπτό με το σουτ του Τετέ να περνάει λίγο όαυτ μετά από ωραία πάσα του Πελίστρι.

Τρία λεπτά μετά ο Μπακασέτας είδε την μπάλα να του στρώνεται στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι γράπωσε την μπάλα με ωραία επέμβαση. Ο Ουναχί εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Γεωργιανός κίπερ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά το 60' ο Πανσερραϊκός αμύνθηκε καλύτερα και περιόρισε την απειλή του Παναθηναϊκού. Ωστόσο οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με δύο γκολ του Τζούριτσιτς στο 81' και το 89' και πήρε το τρίποντο.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναχί, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης.

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ, Τέρζιτς, Τομάς, Μπετανκόρ.

https://www.sport24.gr/