Πάτρα, ενδοοικογενειακή βία: Ο ένας χτύπησε την άρρωστη γυναίκα του και ο άλλος τον πατέρα του - Καταδικάστηκαν, αλλά μετά την αποφυλάκισή τους θα είναι πάλι υπότροποι…

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Του Νίκου Α. Σύφαντου

Τα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας που έχουν ιδρυθεί πλέον και λειτουργούν σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας αλλά και όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά περιστατικά που φαίνεται πως έχουν αυξητική τάση.

Θα πρέπει λοιπόν για χάριν της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης της κοινής γνώμης να πούμε οτι καθημερινά οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες επεμβαίνουν  σε εκατοντάδες τέτοια περιστατικά ανά την Ελλάδα σώζοντας στην κυριολεξία τα θύματα και παραπέμποντας τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Αυτό όμως το θετικό έργο της Αστυνομίας δυστυχώς δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε και δυστυχώς επισκιάζεται από ελάχιστα ατυχή και θλιβερά περιστατικά.

ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

Συγκεκριμένα λοιπόν χθες από το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας του Β Αστυνομικού Τμήματος Πατρών( που είναι μία από τις καλύτερες Υπηρεσίες της χώρας) σχηματίστηκαν εμπεριστατωμένες δισκογραφίες σε δύο αρκετά σοβαρές περιπτώσεις αφού προηγουμένως οι δράστες συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς του τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών.

Συγκεκριμένα στη μία περίπτωση ο δράστης προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο της συζύγου του με γροθιές, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 37 μήνες φυλάκιση και θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπου θα εκτίσει τους 6 μήνες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο δράστης απείλησε και χτύπησε τον πατέρα του και καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 18 μήνες και θα εκτίσει στη φυλακή τους 3 μήνες.

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Αυτό που προκύπτει σχεδόν από όλα τα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι ότι οι δράστες είμαι άτομα εξαρτημένα από τοξικές ουσίες και αλκοόλ.

Επομένως για να υπάρχει μια ορθή και συνολική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου θα πρέπει τα άτομα αυτά μετά την όποια ποινή τους επιβάλλεται να οδηγούνται σε δομές απεξάρτησης υποχρεωτικά με απόφαση του εισαγγελέα η του δικαστηρίου.

Θα πρέπει επομένως να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας και άλλοι δημόσιοι φορείς και όχι μόνο η ελληνική αστυνομία και η δικαιοσύνη