Αν. Κατσανιώτης: «Αμετανόητος Ο Αλέξης Τσίπρας»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά και στο ζήτημα με την ψήφο των αποδήμων

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

 

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ήταν αμετανόητος. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να δείξει ότι, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος, είναι τουλάχιστον σοβαρός. Θα μπορούσε να δείξει ότι μετά την κρίσιμη φάση της πανδημίας και άλλα σοβαρά ζητήματα, η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία και να πάει πιο μπροστά. Ο κ. Τσίπρας δεν το έδειξε αυτό».

Όσον αφορά το κλίμα συναίνεσης που φαίνεται να υπάρχει στην πολιτική ζωή, σχολίασε: «Δεν απεμπολώ την ιδιότητα του πολίτη. Θα συμφωνήσω και σαν πολίτης και σαν πολιτικός, ότι οι χαμηλοί τόνοι έχουν ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις πολιτικές μας και να πείθουμε την κοινωνία ότι προχωρούμε με ένα συγκεκριμένο πλάνο».

 

Τι είπε για τον εκλογικό νόμο

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ σημείωσε: «Μία από τις κατακτήσεις που είχε η χώρα στη μεταπολίτευση ήταν η σταθερότητα. Κανείς δε θέλει να ζήσει στιγμές αστάθειας. Συμφωνώ ότι η ΝΔ φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αυτό δε μας καθησυχάζει. Πρέπει να έχουμε την πλατύτερη δυνατή στήριξη των Ελλήνων πολιτών. Όταν το 40% των Ελλήνων πολιτών συμφωνεί με τη δική σου άποψη, τότε θα πρέπει να ανοίξεις την αγκαλιά σου και στους υπόλοιπους.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Από τη μία είχαμε τον Κουτσόγιωργα – και μετά τον Τσίπρα – που το ενδιαφέρον για το κόμμα τους ήταν πάνω από την πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε ένα νόμο ενισχυμένης αναλογικής, παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτο κόμμα. Ουσιαστικά δεν ευνοούνταν το πρώτο κόμμα, όμως επιδιώκουμε μία ευρύτερη συναίνεση».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που δίνεται πλέον στους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους: «Κάναμε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναίνεση και να βρεθούν οι 200 βουλευτές, κάτι που θα έδινε για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους Έλληνες που μένουν μακριά από την πατρίδα τους να ψηφίζουν από τον τόπο τους. Δεν είναι μόνο θέμα τακτικής. Εδώ μιλάμε για τη μεγάλη Ελλάδα, για την Ελλάδα εκτός Ελλάδος, που πρέπει να νιώσει ότι δε την βάζουμε στα δικά μας τακτικά παιχνίδια. Δε γίνεται να ζητούμε από την ομογένεια τη στήριξή της σε πολλά θέματα και ταυτόχρονα να τη βάζουμε σε παιχνίδια τακτικής».

 

Διαβάστε επίσης