Πάτρα: Ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας - ΦΩΤΟ

σύσκεψη εργασίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού και επικεφαλής  του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα Γ. Παπανδρέου, του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ Β. Αϊβαλή και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος.  

Μια επίσκεψη στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου η οποία εξελίχθηκε σε μία ουσιαστική σύσκεψη εργασίας. Ο Πρόεδρος Β. Αϊβαλής ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου πως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας έχει επιτύχει να είναι καταλύτης θετικών εξελίξεων μιας σειράς θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται:

“Μέσω μιας διαρκώς ανιδιοτελούς προσπάθειας μηχανικών οι οποίοι εκφράζονται μέσα από τον ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο επιστημονικό τους φορέα ο οποίος διαθέτει μια διοίκηση που ξέρει να συνθέτει δημιουργικά και να διεκδικεί τεκμηριωμένα” ανέφερε ο Β. Αϊβαλής.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ ενημέρωσε τον επικεφαλής τον κ. Γ. Παπανδρέου για το έργο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στις μεγάλες διεκδικήσεις της περιοχής και τον κυρίαρχο ρόλο που έχει σε αυτές όπως :

Υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη της Πάτρας

Δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου με την συμβολή της ΠΔΕ και του κράτους.

Προσπάθεια έλευσης φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα με την κατασκευή δικτύων αερίου και στις τρείς μεγαλύτερες πόλεις της περιφέρειας Πάτρα – Πύργος και Αγρίνιο.

Προσπάθεια που κάνει του ΤΕΕ στα θέματα πολιτικής προστασίας με στόχο τον εκσυγχρονισμό των σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην περιοχή μας αλλά και την προσπάθειας που ήδη λαμβάνει χώρα για την προληπτική αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων.

Ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από την πλευρά του εξήρε το έργο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το σύνολο των πολιτών της περιοχής να ευοδωθεί η προσπάθεια της έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή, ενώ παράλληλα επισήμανε την ιδιαίτερη αξία που έχει η νέα σιδηροδρομική γραμμή να μην σταματήσει στην Πάτρα αλλά να φτάσει μέχρι την Καλαμάτα.  Συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τα τρία μεγάλα λιμάνια της δυτικής Πελοποννήσου (Πάτρας, Κατακόλου, Καλαμάτας), τις τρεις βιομηχανικές περιοχές (Πάτρας, Μελιγαλά, Καλαμάτας) και τα τρία αεροδρόμια (Αράξου, Ανδραβίδας και Καλαμάτας) διασχίζοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας ο οποίος διαθέτει πληθώρα εξαγώγιμων νωπών και πρώιμων αγροτικών προϊόντων.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία έκανε στην προσπάθεια του ΤΕΕ/ΤΔΕ για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας του αεροδρομίου του Αράξου ως εμπορευματικό αεροδρόμιο και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει σθεναρά κάθε προσπάθεια η οποία οδηγεί σε υγιή ανάπτυξη της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ