To g86 μάγεψε και στη Σαρδηνία με τη "Μέδουσα"- Εκτός τειχών το πλήρωμα που δεν "σήκωσε" η Πάτρα, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία για την αισθητική αναβάθμιση του καρναβαλιού της

Πέρασαν απο το Καρναβάλι της Πάτρας απλώνοντας λίγη από τη μαγική τους σκόνη. Για κάποιους θεωρήθηκαν εκτός Πατρινού ύφους και για κάποιους άλλους «δυσανάγνωστη» αιθητική.

Για τους περισσότερους, αυτούς που τελικά κάνουν το καρναβάλι, το group 86 ήταν ό,τι καλύτερο παρήλασε  ποτέ στους ...διονυσιακούς δρόμους της πόλης. Για αυτό και το κοινό έμενε ακίνητο να τους περιμένει, ακόμη και όταν τιμωρημένοι από την καρναβαλική επιτροπή, έρχονταν τελευταίοι να αποδείξουν ότι είναι κάθε άλλο παρά έσχατοι. Το κοινό έχει το δικό του μέτρο, το χειροκρότημα, και το πλήρωμα των Πάρη Λαλιώτη και Αλέξη Γεωργιόπουλου, ήξερε πώς να το κατακτήσει.

Μπορεί λοιπόν να μην τους... χώρεσε το Πατρινό καρναβάλι, αλλά η πορεία του πληρώματος συνεχίζεται εντός και εκτός των ελληνικών τειχών.

Oι δύο ταλαντούχοι δημιουργοί, ταξίδεψαν μέχρι το Fonni της Σαρδηνίας στις 3 και 4 Αυγούστου έχοντας  μαζί τους τα κοστούμια της περίφημης «Μέδουσας» με την οποία έκαναν την πρώτη τους εντυπωσιακή εμφάνιση στο καρναβάλι της Πάτρας, κλέβοντας καρδιές και μάτια.

Όπως λέει  ο Πάρις Λαλιώτης, στο Fonni γίνεται κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία τρία χρόνια, ένα διεθνές φεστιβάλ μάσκας με συμμετοχή αποστολών από όλο τον κόσμο, ακόμη και από την Κολομβία, την Κίνα και το Μεξικό. Το g86 ήταν η πρόταση της Ελλάδας.

Η παρέλαση έγινε στους δρόμους της μικρής αυτής πόλης στις 4 Αυγούστου και η «Μέδουσα» άφησε το ...σημάδι της, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, μιας και το εκεί φεστιβάλ δεν έχει βραβεία.

«Ήταν εντυπωσιακά οργανωμένοι. Να φανταστείτε ότι στην παρέλαση, η οποία κατέληγε σε μια μικρή παρουσιάση μάσκας από κάθε αποστολή, μας συνόδευαν δύο μέλη των διοργανωτών οι οποίοι μας φρόντιζαν και μας παρήχαν κάθε διευκόλυνση. Μιλάμε επί της ουσίας για ένα καρναβάλι στο οποίο συμμετέχουν 21 χώρες από τον κόσμο αλλά και κάποιες δικές τους πόλεις. Είναι ένα παραδοσιακό καρναβάλι με έμφαση στη μάσκα και η παρέλαση γίνεται συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, ενώ καλύπτεται και τηλεοπτικά».

Το g 86, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μετέφερε στη Σαρδηνία τη σαγήνη του και μαζί με αυτή και ένα δείγμα μιας εικόνας που είχε κατακτήσει το καρναβάλι της Πάτρας και που την έχασε, χάνοντας μαζί και ένα μεγάλο κομμάτι από την ιδιαίτερη αισθητική που είχε εισάγει αυτό το απίθανο group. Κι αυτό, αποτελεί τροφή για σκέψη.

Γ. Κοντογεωργοπούλου.