Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική στο δάσος της Στροφυλιάς την Πρωτομαγιά!

από τον δήμο δυτικής Αχαΐας

Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και φυσικά πολλά εδέσματα, θα προσφέρει ο δήμος δυτικής Αχαΐας την Πρωτομαγιά σε ένα υπαίθριο γλέντι που ετοιμάζει για την ημέρα της Πρωτομαγιάς!

Που θα το κάνει; Μα φυσικά, εκεί που γινόταν εδώ και χρόνια απ όλους μας. Στο δάσος της Στροφυλιάς! Εκεί που πριν από χρόνια, οικογένειες και παρέες φίλων, «έστηναν» το τραπέζι τους κάτω από τα μεγάλα δέντρα, έτρωγαν ρεφενέ, έπιναν κρασί από το χωριό και μετά … το ριχναν στο χωρό. Κι αν περνούσαν και νταούλια; «Βάραγαν» μέχρι να πέσουμε κάτω από τις στροφές! Εκεί που στρώναμε τις κουρελούδες και μαζεύαμε λουλούδια για να κάνουμε στεφάνια. Εκεί που οι πατεράδες μας, έριχναν τις τριχιές στα δέντρα και έφτιαχναν κούνιες, που όταν ανέβαινες πάνω τους, νόμιζες ότι «πετούσες»… έχανες τη γη!

«Εκτιμώ ότι όλοι μας έχουμε ζήσει αυτές τις υπέροχες στιγμές στο δάσος μας. Σε ένα από μεγαλύτερα «διαμάντια» της περιοχής που πρέπει και οφείλουμε να προσέχουμε πάνω απ όλα, αλλά και να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία», λέει στο dytikanea.gr ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου. Ο δήμαρχος, σημείωσε επίσης, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου που φιλοξενήθηκε στην Στροφυλιά και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε στους ξένους επισκέπτες και σε ανθρώπους που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το δάσος της Στροφυλιάς, η σκέψη επικεντρώθηκε στο να «ζωντανεύει» αυτός ο μεγάλος φυσικός θησαυρός, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και τη διαφήμιση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. «Νομίζω ότι κάνουμε μια καλή αρχή», συμπληρώνει ο κ. Νικολάου και τονίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στην περιοχή.