Δράση γνωριμίας παιδικών ομάδων Λυκείου των Ελληνίων Πατρών

Αρχίζοντας τη νέα λυκειακή χρονιά και με στόχο την εξοικείωσή των παιδιών με πτυχές της λαϊκής παράδοσης που σχετίζονται με τη ζωή στη φύση και τον κύκλο του χρόνου, το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών διοργανώνει για τις παιδικές ομάδες δράσεις σχετικά με τα Έθιμα του Τρύγου.

Στόχος των δράσεων είναι  να έρθουν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο σε επαφή με το λαογραφικό πλούτο μιας σημαντικής περιόδου της αγροτικής ζωής, με όχημα το τραγούδι, το χορό, το λαϊκό παραμύθι, την εικαστική δημιουργία και τη γαστρονομία, καθώς και να χαρούν το ομαδικό πνεύμα των δράσεων.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

Α. Πέμπτη 26  Σεπτεμβρίου 2024

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, ώρες 17:30 – 19:30 τα παιδιά με την καθοδήγηση και τη συνδρομή των δασκάλων, θα γνωρίσουν  έθιμα, τραγούδια και χορούς του τρύγου και θα πλάσσουν μουστοκούλουρα. Επίσης η κ. Δήμητρα Νικολοπούλου, νηπιαγωγός ειδικευμένη στην αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για το σταφύλι, τον τρύγο και το κρασί.

Β. Παρασκευή 27  Σεπτεμβρίου 2024

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, ώρες 17:30 - 20:00 τα παιδιά με την καθοδήγηση και τη συνδρομή των δασκάλων, θα  γνωρίσουν τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς του τρύγου και θα πλάσσουν μουστοκούλουρα. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του Τμήματος Εικαστικών κ. Στεργιοπούλου Μαρίας, θα δημιουργήσουνκατασκευές με θέμα το σταφύλι, τον τρύγο και το κρασί.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία έως και Τετάρτη 25/09/2024 στο τηλ. 2610220531

Σας περιμένουμε πάντα με αγάπη για το παιδί και την παράδοση.