ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ με τον Θωμά Μοσχόπουλο από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Θέμα: «Κλειδιά και τεχνικές για την δόμηση και συστημική διερεύνηση ενός ρόλου»

Φαβιέρου 43, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

 

Σάββατο 10 Μαρτίου: 5:00- 9:00μμ.

Κυριακή 11 Μαρτίου: 10:00- 2:00μμ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο που στοχεύει στην εισαγωγή μιας σειράς τεχνικών που επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων ανάλυσης και σύνθεσης ρόλων. Οι τεχνικές αυτές φαινομενικά απλές, κατανοητές, «παιχνιδιάρικες» και άμεσα εφαρμόσιμες δίνουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σταδιακά μέσα από τη μετεξέλιξή τους σε ιδιαίτερα σύνθετες και απαιτητικές εφαρμογές σκηνικής ερμηνείας.

Το σεμινάριο αφορά όλους όσους επιθυμούν να οργανώσουν και να εξελίξουν την προσωπική τους τεχνική στην σκηνική γλώσσα επικοινωνίας καθώς και να διερευνήσουν τρόπους της επικοινωνίας αυτής και να αναζητήσουν μια πιο δημιουργική λειτουργία στη διάδρασή τους με τους συμπαίκτες και το κοινό τους. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όσους ενδιαφέρονται για την έκφραση μέσω της τέχνης του θεάτρου.

 

                                                                                                Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ Φοιτητές, άνεργοι: 30ευρώ

 

Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση!

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: Ανδριάνα Αγγελοπούλου: 2614 014979

                                                                                                                                6947 354515

 

 

Φαβιέρου 43, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

 

 

 

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΘΩΜΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Μπίτολα της Γιουγκοσλαβίας το 1965

Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και κινηματογράφο στο Laboratorio Internazionale della Communicazione /Udine (Ιταλία).

Από το 2001 έως 2008 υπήρξε καλλιτεχνικός συνδιευθυντής μαζί με τον Γιάννη Χουβαρδά του Θεάτρου του Νότου (Αμόρε).

Έχει σκηνοθετήσει τηλεταινίες βιντεοκλίπ και ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το ντοκιμαντέρ του "Meri-Amen"  έχει βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο ταινίας τεκμηρίωσης και με το βραβείο "Χρυσός Ιππότης" στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Μινσκ της Λευκορωσίας.

Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει - μεταξύ άλλων - την Βενετσιάνα (ανώνυμος του 16ου αιώνα), τον Έρωτα της Λ. Πετρουσέφσκαγια, Τις Υπηρέτριες του Γκολντόνι, το Shopping and Fucking του Μ. Ρέιβενχιλ, το Closer του Π. Μάρμπερ, τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ στο ΚΘΒΕ, το Στρίψιμο της βίδας του Χ. Τζέιμς (διασκευή Τζ. Χάτσερ), το Πολύ κακό για το τίποτα και Με το ίδιο Μέτρο του Σαίξπηρ, την Διπλή Απιστία του Μαριβώ, το Mainstream του Ντ. Γκρεγκ, το Η ζωή είναι όνειρο του Καλντερόν, Τόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτι  του Ρ. Κάρβερ, Ο Ορφανός του Ζαο του Ζι Ζου Ζιανγκ, Metamorphoses+ με αφορμή τον Οβίδιο (Θέατρο Αμόρε), την Άλκηστη του Ευριπίδη στο Εθνικό Θέατρο για το Φεστιβάλ Επιδαύρου (βραβείο Αρχαίου Δράματος Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών 2009) Τραχίνιες του Σοφοκλή Εθνικο Θέατρο-Φεστιβαλ Επιδαύρου , Δωδεκάτη Νύχτα του Σαίξπηρ και το Τι είδε ο μπάτλερ του Τζ. Ορτον στο Θέατρο Αλίκη, Μακμπεθ του Σαίξπηρ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Mistero Buffo του Ντάριο Φο και Ρινόκερος του Ιονέσκο στο Θέατρο Θησείον, Λίλιομ του Φέρεντς Μόλναρ και Mojo του Τζεζ Μπατεργουερθ , Σκοτεινές Γλώσσες του Άντριου Μπόβελ , Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας του Α.Ντε Μυσσέ στο Θέατρο Πόρτα την περίοδο 2014-2016  την «Δίκη του Κ.» δική του διασκευή πάνω στη Δίκη του Φ. Καφκα το 2016-18 καθώς και τον «Καντίντ» του Βολταίρου πάλι σε δική του διασκευή στην περίοδο 2017-2018. Επίσης τις Βάκχες του Ευρίπιδη καθως και τη θεατρική του σύνθεση "Μέδουσα-σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια" για το Φεστιβάλ Αθηνών (Βραβείο Κούν  Ελληνικού έργου 2011) και την Ηλέκτρα του Σοφοκλή στο Stratford Shakespeare Festival of Ontario στον Καναδά

Θέατρο για παιδιά - μεταξύ άλλων:  Παραμύθι για δύο του Φ. Ρίντλεϋ, Μια ιστορία με ιστορίες του Τζ. Ροντάρι, Το αγόρι με τη Βαλίτσα του Μάικ Κενυ, Το Σκλαβί της Ξ. Καλογεροπούλου (καθώς και τα Η πεντάμορφη και το Τέρας, Οικογένεια Νώε, ο Ελαφοβασιλιάς,  η Kοιμωμένη ξύπνησε,o Τυχερός Στρατιώτης έργα τα οποία έγραψε μαζί με την Ξ. Καλογεροπούλου για το Θέατρο Πόρτα) Το νησί των θησαυρών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνων) και το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν (που έγραψε και σκηνοθέτησε για το Θέατρο Πόρτα το 2014) και «Ένας Δράκος μα ποιος Δράκος» διασκευή δική του και της Ξ. Καλογεροπούλου πάνω στον Δράκο του Ε. Σβάρτς

Όπερα:  Έτσι κάνουν όλες του Μότσαρτ, Το στρίψιμο της βίδας του Μπ. Μπρίτεν, Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει και Προσοχή ο Πριγκηπας Λερώνει του Νίκου Κυπουργού (σε λιμπρέτι δικά του), το θεατρικό ορατόριο του Α. Ονεγκέρ Η Ιωάννα στην πυρά (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), : O Πρωτομαστορας του Α. Καλομοίρη ,Ο Παπουτσωμένος γάτος  του  Τσέζαρ Κουι (Εθνική Λυρική Σκηνή,) Ταμερλάνος του Χαίντελ (Φεστιβάλ Αθηνών) Μάκβεθ του Βέρντι (στο φεστιβάλ του Σπολέτο στην Ιταλία, το 2002 - για το οποίο απέσπασε το βραβείο Abbiatti 2003), και Η στέψη της Ποπαίας του Κ. Μοντεβέρντι (Κρεμόνα, Κόμο, Ραβέννα, Μάντοβα/Ιταλία 2005).Το Αηδόνι του Ι. Στραβίνσκυ και Τζάνι Σκίκι του Πουτσίνι( Τεάτρο Λυρικο Κάλιαρι/Σαρδηνία)

Το 2004 ανέλαβε να επιμεληθεί σκηνοθετικά το πρώτο τμήμα της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2017 την Τελετη Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από το 2014 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πόρτα

Το 2018 έχει προγραμματισμένες συνεργασίες με τα Soulpepper Theater Toronto και Perchance Theatre at Cupids Newfoundland στον Καναδά ενώ  διαδάσκει σε  Masterclasses στο Μichael Langham Workshop for Classical Directing και Stratford Festival στο Οντάριο.

 

Διαβάστε επίσης