Κατερίνα Παπανάτσιου: Αυτές είναι οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της Realnews της Κυριακής 2 Ιουλίου για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018.

Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου πως οι αλλαγές που εξετάζονται έχουν να κάνουν με το «κλείσιμο» της ψαλίδας μεταξύ των κατηγοριών στα Τέλη Κυκλοφορίας που υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και πως ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μειωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα παλιά οχήματα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα βγάλουν από την φορολογική ακινησία.

Να υπενθυμίσουμε πως στα Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα και αφορούν σε οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν από τις 30 Οκτωβρίου 2010, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στα ποσά στα οχήματα με κυβισμό 1.357 και 1.358 κ.εκ. όπως επίσης και μεταξύ 1.928 και 1.929 κ.εκ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews στις 2 Ιουλίου, τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 αναμένεται να αλλάξουν ριζικά θα είναι δύο ταχυτήτων και θα λαμβάνεται υπόψη ο κυβισμός του κινητήρα αλλά και οι εκπομπές CO2 και η παλαιότητα.

Μάλιστα οι μεγάλες αλλαγές έρχονται στα αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 ή το 2008 στα οποία το κόστος των ετήσιων Τελών θα υπολογίζεται συνδυαστικά από τον κυβισμό του κινητήρα αλλά και τις εκπομπές CO2.

«Οδηγός» για τον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας στα οχήματα 10ετίας ή 11ετίας θα αποτελέσει το Πορτογαλικό μοντέλο που φαίνεται να είναι επικρατέστερο καθώς συνδυάζει τον κυβισμό με τις εκπομπές CO2 με ειδικούς συντελεστές τα αποτελέσματα των οποίων στο τέλος αθροίζονται και βγάζουν τον... λογαριασμό για κάθε ένα αυτοκίνητο ξεχωριστά!

Το πορτογαλικό μοντέλο αναμένεται να επηρεάσει πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι θα δουν τα τελικά ποσά των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας να αυξάνονται ή να μειώνονται ανάλογα με τον κυβισμό και τις εκπομπές CO2.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Διαβάστε επίσης