Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί έξω από το Εφετειο της Αθήνας μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και την περιοχή της Αχαϊας από την οποία χάθηκαν τα ίχνη του.
Συγγενής της οικογένειας του θύματος την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού "γιατι έχουμε μπλέξει με λαμόγια" έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα.
Ο άνδρας κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Εφετείου ωστόσο άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολουθηςαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες.
Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα, ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του. Την επομένη, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.00 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια θα κατηγορούνταν αργότερα ως ο "εγκέφαλος" της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.
Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.
Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. "Διαφήμιζε" μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.
Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.
Στον 73χρονο, που η αστυνομία πιστεύει πως είναι ο "εγκέφαλος" της απαγωγής, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η σύζυγός του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.