Κανένα περιθώριο στον Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε ο Μαρκ Κάρνεϊ για το μέλλον του Καναδά με τους τόνους στο Λευκό Οίκο να ανεβαίνουν.
Ντόναλντ Τραμπ και Μαρκ Κάρνεϊ ξεκίνησαν σε καλό κλίμα την συνάντησή τους, όταν όμως μπήκε στο τραπέζι η πιθανότητα να γίνει ο Καναδάς η 51η πολιτεία των ΗΠΑ τα πράγματα άλλαξαν.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη «φιλοξενία του», υπογραμμίζοντας πως εξελέγη «για να μεταμορφώσει τη χώρα του».
Στην συνέχεια τέθηκε το ζήτημα των δηλώσεων Τραμπ για πιθανή μετατροπή του Καναδά σε 51η πολιτεία των ΗΠΑ. «Κάποια μέρη δεν είναι ποτέ προς πώληση. Δεν είναι προς πώληση και δεν θα είναι ποτέ», του το ξέκοψε ο Κάρνεϊ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τα λεγόμενα του Καναδού πρωθυπουργού, αλλά στη συνέχεια τόνισε… «Μόνο ο χρόνος θα δείξει» και «ποτέ μη λες ποτέ». «Θα δούμε με τον καιρό τι θα συμβεί».
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της «πολιτειακής ένταξης», λέγοντας ότι εξακολουθεί να στηρίζει την ιδέα, και υποστήριξε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε «δωρεάν στρατιωτική κάλυψη και τεράστια μείωση φόρων για τους Καναδούς».
Ο Τραμπ δήλωσε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τους Καναδούς, προσθέτοντας ότι μέλη της οικογένειας της μητέρας του ζούσαν εκεί. «Ο Καναδάς είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος», είπε, επιμένοντας στο ενδεχόμενο να μετατραπεί ο Καναδάς η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.
Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ «προστατεύουν» τον Καναδά και ότι οι δύο χώρες θα είχαν έναν «υπέροχο γάμο».
newsit.gr