Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Καυκιά που καταπλακώθηκε από τόνους σίδερο στα έργα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής

εχουν γινει δυο συλληψεις

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του άτυχουν εργάτη Γιώργου Καυκιά που βρήκε τραγικο θάνατο στο έργο κατασκευής σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Παναγοπούλας, στην οποία εκτελούνται τα έργα κατασκευής της γραμμής του τρένου.

Στο μεταξύ σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου Γιώργου Καυκιά, που όπως έγραψε το tempo24.gr, καταπλακώθηκε μέσα στο εργοτάξιο του «Άκτωρα» που είναι μια από τις τρεις εταιρείες που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο κατασκευής της νέας γραμμής της ΕΡΓΟΣΕ (μαζί με τις εταιρείες J&P Άβαξ - Intrakat).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος έργων. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η τραγωδία έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και της διπλής σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του έργου Ροδοδάφνη Ψαθόπυργος.

Ο άτυχος 33χρονος εργάτης από την Άρτα Γιάννης Καυκιάς, όπως έγραψε και χθες το tempo24.gr, καταπλακώθηκε μέσα στο εργοτάξιο του «Άκτωρα» που είναι μια από τις τρεις εταιρείες που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο κατασκευής της νέας γραμμής (μαζί με τις εταιρείες J&P Άβαξ - Intrakat).

Όπως αναφέρουν πηγές, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς ενός βραχίονα από πλατφόρμα που υπήρχε στο σημείο, αποκολλήθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έπεσε πάνω στον 33χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο ΠΓΝΠ, όμως παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Άμεσα και οι αστυνομικοί εντόπισαν και μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου τον εργοταξιάρχη και έναν χειριστή μηχανήματος της εταιρείας.

Ο άτυχος Γιάννης Καυκιάς, καταγόταν από την Παλαιοκάτουνα Άρτας, όμως η οικογένειά του ζει εδώ και χρόνια στην Αθήνα, ενώ είχε έναν ακόμα μικρότερο σε ηλικία αδελφό.

Ο ίδιος, εργαζόταν σχεδόν δέκα χρόνια στα έργα του Άκτωρα και διέμενε στο Αίγιο, όπου η οικογένειά του διαθέτει μια εξοχική κατοικία.

Διαβάστε επίσης