Πάτρα: «Όταν οι Φορείς συνεργάζονται για τη βελτίωση της επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα»

Κέντρο Πρόληψης, Καλλιπολις

«Μιλώντας για τις σχέσεις στη Σχολική Κοινότητα» ήταν το θέμα της επιμόρφωσης των 220 Νηπιαγωγών της 64ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Αχαΐας. Οι νηπιαγωγοί συμμετείχαν με μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Σχολείο Βραχνείκων.

Οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα για το πώς σχετίζομαστε με τους άλλους και για το τι είναι αυτό που τελικά μας κάνει να νιώθουμε καλά στις σχέσεις μας. Η αίσθηση της ασφάλειας, της αποδοχής και οι καταλληλες συνθήκες ήταν κάποιες από τις αρχές που ακούστηκαν ως απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία οικείων και πιο λειτουργικών σχέσεων.

Τέλος, οι νηπιαγωγοί και οι εκπαιδευτές ανανέωσαν τη συνάντησή τους στα βιωματικά σεμινάρια μακράς διάρκειας που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας, «Καλλίπολις» και στα οποία θα δοθεί η ευκαιρία να εμβαθύνουν στα θέματα που αναδύθηκαν. 

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου, κ. Βοινέσκου Ζαχαρούλα σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις» και το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου με βασική εκπαιδεύτρια την ψυχολόγο κ. Μίνα Πολέμη-Τοδούλου. Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης αφορούσε τις ανθρώπινες σχέσεις και τις αξίες που συμβάλουν στη διαμόρφωση λειτουργικών και υγιών σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, Καλλιπολις ευχαριστεί θερμά το Διευθυντή και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Βραχνείκων για την παραχώρηση της αίθουσας και για την υποστήριξη στη πραγματοποίηση της επιμόρφωσης. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ