Πάτρα: Σήμερα ο διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη θαλάσσια οικονομία

στην κεντρική αίθουσα του Royal

Παρουσία του επικεφαλής του δικτύου «Αειφορία» Πέτρου Κόκκαλη και σημαντικών επιστημόνων - ομιλητών και κριτών θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ο πρώτος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας πάνω στη θαλάσσια οικονομία.

To Blue Growth Patras πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το δίκτυο βιώσιμης επιχειρηματικότητας «Aephoria.net», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (14 -20 Νοεμβρίου).

Οι 6 ομάδες που προκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από το advisory board της «Αειφορίας», θα διαγωνιστούν ζωντανά στην κεντρική αίθουσα του Royal, όπου θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να πείσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό για την αξία της επιχειρηματικής τους πρότασης. Η ψηφοφορία του κοινού θα γίνει μέσω κινητού online.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο νικητής του διαγωνισμού θα αναδειχθεί μετά από την ψηφοφορία και θα ανακοινωθεί στο τέλος της εκδήλωσης.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι:
• Πέτρος Κόκκαλης, leader του BlueGrowth και του δικτύου «Αειφορία»
• Δημοσθένης Πολύζος, καθηγητής του Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπληρωτής πρυτάνεως σε θέματα Ερευνας και Ανάπτυξης, πρόεδρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας και της Μονάδας Ερευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.
• Γιώργος Ευστρατιάδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ, ιδρυτής της LKM Peran Consulting, Angel Ιnvestor της Teastock Financial Services
• Μιχάλης Ψαλλίδας, διευθύνων σύμβουλος & συνιδρυτής της CROWDPOLICY και SOCIALBANK.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρξουν ομιλίες - εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων πάνω σε θέματα γαλάζιας ανάπτυξης, αλλά και ευκαιριών που μπορούν να δοθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από το πακέτο Γιουνκέρ αλλά και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί στο κοινό η ομάδα 12 «νεαρών επιχειρηματιών» - μαθητών του Αρσακείου Λυκείου, ο οποίοι ίδρυσαν, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», υπό την επίβλεψη της Ολγας Σταυρουλοπούλου, την εταιρεία Algae-Pro, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και άλλα χρηστικά αντικείμενα από φυσικό καπλαμά από φύκια.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν από το Cork της Ιρλανδίας, μέσω Skype, ο Jonathan Ortmans, πρόεδρος του GEN (Global Entrepreneurship Network) και ο Ανδρέας Στεφανίδης, επικεφαλής της θερμοκοιτίδας Aephoria.net, πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από το goo.gl/vr55Qm (eventbrite.com), αλλά και στη γραμματεία του event την ημέρα της εκδήλωσης.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ