Το παράρτημα είναι ένας χώρος που αντιπροσωπεύει τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ένα κτίριο που συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Για 4 συνεχόμενες δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς στον 3ημερο εορτασμό του Πολυτεχνείου για τους σπουδαστικούς συλλόγους του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της πόλης. Ο χώρος είναι φορτισμένος ιδεολογικά καθώς αποτέλεσε εφαλτήριο στην αναβίωση του συνθήματος ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Το χρονικό διάστημα που το παράρτημα παρέμενε ανοιχτό είχε μετατραπεί κατά την γνώμη μας σε κάτι διαφορετικό. Λίγοι είχαν το δικαίωμα της εισόδου ακόμα και της παρουσίας στον προαύλιο χώρο. Οι λόγοι γνωστοί, η πλειοψηφία των ανθρώπων που στελέχωναν τη κατάληψη ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Θεωρούμε πως ο χώρος του παραρτήματος δεν ανήκει σε καμία μεμονωμένη ομάδα, αλλά σε όλο το Πατραϊκό λαό.
Την 5η Αυγούστου του 2013 η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να σπάσει τη κατάληψη του παραρτήματος και να σφραγίσει τη κεντρική είσοδο. Μια κίνηση που όπως έγινε γεννά πολλές αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα για την αξιοποίηση του χώρου από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά. Το παράρτημα ως δημοτικό κτίριο πέρασε στα χέρια της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος αναλαμβάνει το πολιτικό και οργανωτικό βάρος, ώστε να συγκροτήσει μια αξιόλογη πρόταση. Προφανώς για μια δημοτική αρχή χωρίς αντανακλαστικά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πατραϊκό λαό οι τρεις μήνες ήταν πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα μετά από 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το παράρτημα να παραμείνει κλειστό στις 17 Νοεμβρίου του 2013.
3 χρόνια μετά, ενώ η δημοτική αρχή έχει αλλάξει είμαστε ουσιαστικά στο ίδιο έργο θεατές. Ένα πανό αναρτημένο υφίσταται για να αλλάζει τα δεδομένα στο προαύλιο χώρο του παραρτήματος.
Η πρόταση μας για την αξιοποίηση του παραρτήματος βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη σημερινή κατάσταση εντός κι εκτός παραρτήματος. Προτείνουμε την απόδοση του παραρτήματος στον φυσικό ιδιοκτήτη του, τον λαό της Πάτρας. Επιθυμούμε ένα χώρο ανοιχτό για όλους, για μικρούς και μεγάλους, για εργαζόμενους και άνεργους, για γυναίκες και άνδρες. Όχι ένα χώρο που θα φοβούνται να περάσουν από μπροστά επειδή είναι παρατημένος και βλέπουν σπασμένα μπουκάλια, άτομα με καδρόνια να περιφέρονται. Αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχουν υπάλληλοι του δήμου που η αρμοδιότητα τους θα είναι μόνο και μόνο το παράρτημα και η διατήρηση της καθαριότητας και της νομιμότητας. Το εσωτερικό μπορεί να αποτελέσει αμφιθέατρο συνελεύσεων για φοιτητικούς συλλόγους, για πολιτιστικούς συλλόγους ακόμα και για το εργατικό κέντρο. Να δημιουργηθεί ένας μουσειακός χώρος για την εξέγερση του πολυτεχνείου. Ένας χώρος όπου οι νέες γενιές θα ζυμώνονται πολιτικά και θα μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα γεγονότα της μαύρης 7ετιας. Ίσως έτσι πείσουμε περισσότερους νέους πως η υπερψήφιση φασιστικών μορφωμάτων δεν είναι διέξοδος.
Το να αναλύεις, να εκτιμάς, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου είναι δικαίωμά όλων των δημοκρατικών ανθρώπων. Όποιος κι αν είναι, όσο χρονών κι αν είναι ό,τι κι αν κάνει...