Πάτρα: Επετειακές εκδηλώσεις για την 17η Νοεμβρίου διοργανώνει ο Δήμος - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η δημοτική αρχή θα συμμετάσχει στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο του τριήμερου αγωνιστικού γιορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, διοργανώνει τα εξής:

Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Αίγλη» (Veso Mare), διοργανώνεται εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ενώ το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στην εξέγερση.

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 10 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Παραρτήματος  και της παλιάς Ασφάλειας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια (10.15 π.μ.), θα πορευτούν στο χώρο που στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα καταθέσει στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Η Δημοτική Αρχή, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου, που οργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία.

Γιατί σήμερα που επεκτείνονται οι επιθετικοί σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιοχή μας και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, είναι περισσότερο αναγκαία η  λαϊκή κινητοποίηση.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία μας, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να μην εμπλακεί η χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Να επιστρέφουν οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων, να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας και ασφαλής μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

 

Διαβάστε επίσης