Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιας σε δημόσια παρέμβασή του, με την μέθοδο των “Eρωτημάτων” διαπιστώνει “Αλλαγή διαδρομής” στην λειτουργία των Φροντιστηρίων από την νυν Δημοτική Αρχή σε σχέση με την πρώην, καταλήγοντας σε απίστευτα αυθαίρετα συμπεράσματα προτείνοντας “διορθώσεις”.
Αυτοαποκαλύπτεται για τις πραγματικές του στοχεύσεις με την αναφορά του ότι «η Δημοτική αρχή βλέπει τους πολίτες σαν ποίμνιο για κατήχηση και ότι ο Δήμαρχος υπηρετεί την ιδεολογία του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μας ενδιαφέρει μόνο το Κόμμα …
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα όπως λέει και ο λαός μας. Αυτά έλεγαν και προεκλογικά, θέλοντας να αποτρέψουν την εκλογή της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχή. Σήμερα ο λαός της Πάτρας έχει εμπειρία και μπορεί να συγκρίνει τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και της σημερινής. Αυτό που είπαμε και λέμε είναι πως θα έχουμε σαν γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να παίρνει ανάσες ο λαός. στα ασφυκτικά πλαίσια του αντιλαϊκού «Καλλικράτη».
Λαϊκά Φροντιστήρια λοιπόν οργανώνουμε, για τα παιδιά των οικογενειών που η αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ τους στερούν το δικαίωμά τους στη γνώση. Επειδή η διαστρέβλωση περισσεύει, ενημερώνουμε τον πατραϊκό λαό πως:
Η συνεργασία με τους φορείς που αναφέρονται “πως δεν υπάρχει”, είναι δεδομένη και στερεά, έχει δε διευρυνθεί (με δημόσιο κάλεσμα) και σε νέους όπως: Μαθηματική Εταιρεία, Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, Εργατικά Συνδικάτα, Σύλλογοι Συνοικιών, Ν.Π ΑΔΕΔΥ, κλπ αποτελώντας πολύτιμο στήριγμα στην άρτια λειτουργία του.
Αυθαιρέτως καταλογίζεται στην Δημοτική Αρχή και το καθεστώς των κριτηρίων στην συμμετοχή των μαθητών, κάτι το οποίο δεν ισχύει αφού κριτήρια δεν υπάρχουν και ούτε ανήκει στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.
Για την διευκόλυνση της λειτουργίας του (κατάθεση αιτήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών, συναντήσεις κλπ) είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι δημοτικοί χώροι αλλά και των φορέων όπως το κτίριο πολιτισμού στην Φωκαίας που στεγάζεται ο Παμμικρασιατικός, στον οποίο δεν έχει εκχωρηθεί καμία αρμοδιότητα και φυσικά δεν έχει καμία ανάμιξη στην “Επιστημονική κάλυψη του εγχειρήματος”, όπως αναληθώς αναφέρεται.
Η διεκπεραίωση όλων των θεμάτων πραγματοποιούνται από τα μέλη της “Γραμματείας Διεύθυνσης και Διοίκησης” που έχει συγκροτηθεί από την Δημοτική Αρχή γι’αυτό ακριβώς το λόγο. Η δε συμμετοχή του προσωπικού του Δήμου είναι δεδομένη και η προσφορά τους – με υψηλό βαθμό ευθύνης – είναι πολύτιμη όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
“Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης” αναβαθμισμένο – παίρνοντας υπόψη την συσσωρευμένη πείρα - καλύπτει τις ανάγκες πάνω από 400 μαθητών – μαθητριών της Α/βάθμιας – Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με εθελοντική συμμετοχή πάνω από 130 Εκπαιδευτικών από άκρη σε άκρη στο Δήμο μας λειτουργώντας σε δεκατρείς (13) σχολικές μονάδες τις απογευματινές ώρες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών – μαθητριών.
Λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών – μαθητριών και των πολλών μαθημάτων που έχει ανάγκη ο κάθε μαθητής – μαθήτρια απαιτούνται και περισσότεροι καθηγητές ειδικά στην Γ’ Λυκείου.
Τι ποιο φυσικό να απευθύνεσαι δημόσια για την κάλυψη και των τελευταίων αναγκών Εκπαιδευτικών όταν μάλιστα αυτές είναι στις περιοχές του Νοτίου Διαμερίσματος και στις Δημοτικές Ενότητες Μεσάτιδας (Δεμένικα) και Παραλίας, για να λειτουργήσουν και εκεί τα Φροντιστήρια;
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί υποχρέωση της να αναλαμβάνει – στο μέτρο των δυνατοτήτων της – πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν “ανάσες “σε όσους έχουν ανάγκη, παράλληλα με την συμβολή της στον αγώνα για
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από το Κρατικό προϋπολογισμό, την Οικονομική και Επιστημονική Αναβάθμιση των Εκπαιδευτικών.
Με στόχο, η μόρφωση να παρέχεται ολοκληρωμένη μέσα στο δημόσιο σχολείο να μην χρειάζονται τα Φροντιστήρια.