Πάτρα: Σε ποια ξενοδοχεία θα στεγαστούν για ένα μήνα 130 φοιτητές του Πανεπιστημίου - Φουλάρισε η Φοιτητική Εστία

ΤΟ ΙΝΕΔΙΒΙΜ έλαβε ΝΕΕς προσφορές και κατεληξε σε αναθεσεις

Αδιέξοδο με τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Φοιτητική Εστία έχει φουλάρει και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης αναζητεί τρόπο να στεγάσει 130 ακόμη φοιτητές. Επί του παρόντος πάντως, θα μισθώσει 65 δίκλινα δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία της Πάτρας μέχρι να αναζητήσει μονιμότερη λύση για τους φοιτητές.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έλαβε προσφορές και ενέκρινε τα ακόλουθα:

 α) Ξενοδοχεία Μεντζελοπούλου Α.Ε. 'Ξενοδοχείο Astir',  β) Τζουραμάνης Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. 'Ξενοδοχείο Adonis' και  γ) Σκληβανιώτη Α.Ε. 'Ξενοδοχείο Δελφίνι' για να καλύψει αντί των 17 ημερών, πλέον για το χρονικό διάστημα ενός μήνα αντιστοίχως σε κάθε κατάλυμα.

Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε όταν το  ΙΝΕΔΙΒΙΜ έλαβε τη προσφορά της εταιρείας ''Aegean World M.I.K.E.'', για την στέγαση 130 φοιτητών και προέβη στη σχετική ανάθεση.

"Στη συνέχεια και μόλις τη Δευτέρα 10-10-2016, ενημερώθηκε γραπτώς το Ίδρυμα ότι η εταιρεία ''Aegean World M.I.K.E.'' (Ξενοδοχείο Rion Beach Hotel) υπαναχώρησε χωρίς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να φέρει καμία ευθύνη επί του προκειμένου, καθώς είχε αποδεχθεί τους όρους της προσφέρουσας εταιρείας.

Για την ταχύτατη εξυπηρέτηση των φοιτητών από τις 10-10-2016 ανατέθηκε εκ νέου έρευνα αγοράς σε ξενοδοχεία στη Πάτρα, ο φορέας έλαβε προσφορές" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και καταλήγει:

"Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε κάθε περίπτωση, ιστορικά ευαισθητοποιημένο σε θέματα σπουδαστικής μέριμνας αλλά και σε καιρούς λιτότητας και ανοχής, ανταποκρίθηκε σύννομα με αμεσότητα και ευθύνη, σεβόμενο τις ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας. Δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου η στέγαση των φοιτητών να είναι αδιάλειπτη".
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ