Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη διαπλοκή

Στο επίκεντρο άδειες και Δικαιοσύνη

Με έντονη επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Χαρακτήρισε τη ΝΔ απελπισμένη συνήγορο της διαπλοκής και υποστήριξε ότι αποτελεί ύβρη η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια τη κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει μια αριστερή διαπλοκή. «Δεν αντιπροσωπεύει το νέο αλλά τη χειρότερη ενσάρκωση του παλιού» είπε και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Κύριε Μητσοτάκη, δεν απαντήσατε: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens; Τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ; «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που λέει και λαός, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα.
Κύριε Μητσοτάκη δεν τολμάτε να πείτε καν τη φράση «σκάνδαλο Siemens»
Για τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες, που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;
Λέτε μόνο «όλοι ίδιοι είναι». Πώς; Καλογριτσιάδα. Δεν το ήξερα ότι όλα αυτά τα χρόνια το όνομα της διαπλοκής είχε το όνομα Καλογρίτσας. Πείτε μας: Σε τι τον ευνοήσαμε;
Είπατε για τον Σαββίδη ότι είναι λαγός. Δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει τόσα εκατομμύρια. Αν υπάρχουν να βγούμε όλοι στο κυνήγι.
Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια.
Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα.
Αφού δεν είχατε να πείτε κουβέντα για τις λίστες, τους προστατευούμενούς σας, φέρατε τη «λίστα Τσίπρα»: Όλα αναμασήματα κίτρινων εφημερίδων.
Φέρατε ως κοινός συκοφάντης την υπόθεση Φλαμπουράρη, Σταθάκη. Και οι δύο αθωώθηκαν στην επιτροπή της Βουλής με σύμφωνη γνώμη της ΝΔ. Αλλά το επαναφέρετε για να ρίξετε λάσπη στον ανεμιστήρα.
Δεν υφίστατη off shore εταιρεία στην Αυγή. Είναι νομιμάτατη εταιρεία. Ανθρακας και αυτός ο θησαυρός.
Μηδέν ευρώ εισπράξατε εσείς από τα κανάλια και κατηγορείτε εμάς
Κατάλαβε κανένας σε αυτή τη χώρα ότι είχαμε πρώτο και δεύτερο μνημόνιο από τα ΜΜΕ;
Ξαφνικά ανακαλύψατε ότι υπάρχει θέμα πλειστηριασμών; Εσείς άλλα λέγατε σε συνέντευξή σας κ. Μητσοτάκη. Και έρχεστε τώρα να μας κατηγορήσετε; Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Καταφέραμε να προστατέψουμε το 95% της πρώτης κατοικίαςμέχρι 280.000 ευρώ.
Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο.
Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς
Συνεχίζετε την φανατική υπεράσπιση των καναλαρχών κ. Μητσοτάκη χωρίς κανένα πρόσχημα
Πριν κλείσω να αχοληθώ λίγο και με την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ
Ακουσα την κ. Γεννηματά. Δεν άκουσα και αυτή να πει κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια και πώς θα επιστρέψει τον ελληνικό λαό. Είπε όμως για τα περιβόητα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου» που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις, αλλιώς είσαστε πολιτικοί συκοφάντες.
Οξύμωρο να μιλάτε για «ορφανά Τσοχατζόπουλου» εσείς, τα φυσικά τέκνα της περιόδου Τσοχατζόπουλου.
Συκοφαντείτε αγωνιστές που δεν έβρισκαν πια τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιστρέφω στην ταμπακιέρα: Το θέμα της Siemens. Φαίνεται πως για εσάς δεν υπάρχει σκάνδαλο. Δεν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον φίλο σας κ. Χριστοφοράκο.
Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο, 356 φορές.
Αν θέλετε «συμφωνίες αλήθειας», πρέπει να ανεβείτε στο βήμα να το αποδείξετε, πείτε αλήθειες.
Από τις δικές σας δικογραφίες έχει γεμίσει η Βουλή. Σε λίγο δεν θα χωράμε να μπούμε μέσα από τις δικογραφίες σας.

Η δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η χυδαιολογία σας ήταν η επιβεβαίωση της ενοχή σας και της δικής σας κατάρρευσης.
Οι πολίτες σας γνωρίζουν και με γνωρίζουν.
Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι είαστε και ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός.
Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που υποσχέθηκε 13η σύνταξη; Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ.
Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που έλεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απολύσετε αυτούς που σας γράφουν αυτά που λέτε.
Μιλήσατε για τα δάνεια των κομμάτων και ενδεχόμενη ζημιά στις τράπεζες. Δεν ντρέπεστε να μιλάτε όταν με τους δικούς σας χειρισμούς και του κ. Βαρουφάκη οι τράπεζες ζημιώθηκαν 25 δισ. ευρώ.
Σήμερα το Eurogroup δεν αποδέσμευσε όλη της δόση. Και ο κ. Τσακαλώτος έχει το θράσσος να λέει ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά. Βέβαια, γιατί προορίζονταν για την πραγματική οικονομία...
Θα έρθουν ή όχι τα πόθεν έσχες των διεκδικητών των τηλεοπτικών αδειών. Θέλετε ή δε θέλετε να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ