Δυο ακόμα προφυλακίσεις για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας - Πατέρας και γιος - Συνεχίζεται η διαδικασία των απολογιών

Στους 26 οι συλληφθέντες μεταξύ τους και το ζευγάρι των "εγκεφάλων"

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν πατέρας και γιος, 54 και 27 ετών αντίστοιχα μετά την απολογία τους σε Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών, για συμμετοχή στην διεθνή εγκληματική οργάνωση αρχαιοκάπηλων που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών,

Πρόκειται για τα άτομα που συνελήφθησαν στο σύνορα του Προμαχώνα, την ώρα που επιχειρούσαν να βγάλουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία, αρχαία νομίσματα που είχαν κρύψει σε ειδική κρύπτη στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Το μεσημέρι της Κυριακής ενώπιον των Δικαστικών λειτουργούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος, μια 51χρονη Γερμανίδα και ο 69χρονος σύζυγος της.

Το 1981 απασχόλησε και πάλι τη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ το 1991 οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον δέκατο ανακριτή Αθηνών για αρχαιοκαπηλία.Ο 69χρονος, κατά τις πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας το ποσό των 7 εκατομμυρίων δραχμών ως εγγυοδοσία και με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 16η του μήνα. Το 1996 ο 69χρονος βρέθηκε εκ νέου ενώπιος ενωπίω με τις δικαστικές Αρχές. Αυτή τη φορά από τη θέση του μάρτυρα στη δίκη του πρώην υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Νηστικάκη, που είχε κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ομάδα με οκτώ συλληφθέντες που μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο την Παρασκευή, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ένας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην ομάδα περιλαμβάνονταν και δύο Πατρινοί, οι οποίοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, καθώς και ένας κάτοικος Δυτικής Αχαΐας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ