Πάτρα: Ένταση και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση της ΠΕΔ με τον Π. Κουρουμπλή - Γιατί έφυγε ο Θ. Τουλγαρίδης ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

ενισχύσεις σε πόρους ζητησαν οι Δήμαρχοι

Την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πόρους και προσωπικό ζήτησαν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ στην Πάτρας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε τον υπουργό και στην εισήγησή του έθεσε τα ζητήματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο θεσμός είχε αποδυναμωθεί, έχει απωλέσει αρμοδιότητα κι έχει χάσει τον ρόλο του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ώστοσο, επικράτησε ένταση όταν ο εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης, πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού επέμεινε να θέσει το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στο Δήμο Πατρέων, καθώς έχουν μείνει έξω από παιδικούς σταθμούς πάνω από 500 βρέφη και νήπια, εξαιτίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ο αντίλογος ήταν ότι δεν θα πρέπει ο κάθε Δήμος χωριστά να θέτει ζητήματα, αλλά να γίνει σφαιρική συζήτηση για την Αυτοδιοίκηση. Κατόπιν αυτών, ο κ. Τουλγαρίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

 Αντιστοίχως, αντεγκλήσεις υπήρξαν και με τη δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα.

Δείτε εδώ και άλλο βίντεο από τη συνεδρίαση

Ο κ. Κουρουμπλής θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Πάτρα συμμετέχοντας σε κομματική σύσκεψη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ