Πάτρα: Κλείνει το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ακτή Δυμαίων; - Αναστάτωση από την έντονη φημολογία για «λουκέτο»

Τι θα γίνει τελικά

Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο χρονικό διάστημα πως θα μπει «λουκέτο» στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στην οδό Ακτή Δυμαίων 61 (ΚΠΑ 2 Αγίου Ανδρέου) και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται στα δυτικά της Πάτρας και του νομού Αχαΐας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ανέργους οι οποίοι εξυπηρετούνται για διάφορα θέματα (σφράγισμα κάρτας ανεργίας, επιδόματα, βεβαιώσεις κ.λπ.) της περιοχής από το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου, Ζαρουχλέικα, Οβρυά, Παραλία, Βραχνέικα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα και το Λάππα.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που έχει όλο το βάρος των εργατικών περιοχών, η οποία όμως είναι υποστελεχωμένη.

Μόλις 12 υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες και υποθέσεις, με αποτέλεσμα, όπως είχε γράψει το tempo24.gr σε πρόσφατο ρεπορτάζ (Πάτρα: Υπάλληλος του ΟΑΕΔ την "είπε" σε συνάδελφο της γιατί εξυπηρετούσε κόσμο! - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ), τα νεύρα και ο εκνευρισμός πολιτών και υπαλλήλων να είναι έντονος.

Αντίστοιχα, στο κεντρικό του ΟΑΕΔ στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά εργάζονται 30 υπάλληλοι με τα προβλήματα και εκεί να είναι πολλά και την αναμονή μεγάλη.

Το ζήτημα που δημιουργείται πλέον είναι τι θα συμβεί αν τυχόν επαληθευτούν αυτές οι φήμες και τελικά μπει «λουκέτο» στην υπηρεσία της Ακτής Δυμαίων, που θα πηγαίνουν οι πολίτες που είναι αρμοδιότητα του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Θα είναι αναγκασμένος κάποιος να φεύγει από τα Ζαρουχλέικα, την Οβρυά ή ακόμα να έρχεται από τα χωριά της Δυτικής Αχαΐας και να πηγαίνει στην Αγυιά;

Διαβάστε επίσης