«Ο Σουμάχερ δεν μπορεί να περπατήσει ούτε και να σταθεί»

Κατηγορηματικός ο δικηγόρος του τρία χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα

​Επί τρία χρόνια, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι, ο Μίχαελ Σουμάχερ και η οικογένειά του δίνουν τον δικό τους αγώνα. Πρωτίστως αυτόν που σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του πολυνίκη οδηγού Formula 1 αλλά παράλληλα και αυτόν με διάφορα μέσα που δημοσιεύουν διάφορες ιστορίες σχετικά με τον ίδιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Felix Damm μίλησε ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου όπου επιλύεται η διαφορά της οικογένειας με το γερμανικό περιοδικό Bunte που έγραψε πως ο 47χρονος μπορεί να περπατήσει ξανά.

Ο Damm αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο Σουμάχερ έχει σημειώσει τέτοια «αξιοθαύμαστη πρόοδο» και σύμφωνα με τη βρετανική Mirror είπε πως ο 47χρονος δεν μπορεί να περπατήσει αλλά ούτε και να σταθεί ακόμα και με τη βοήθεια εξειδικευμένων θεραπευτών.

Η οικογένεια του επτάκις πρωταθλητή μήνυσε το περιοδικό με το επιχείρημα πως ο Σουμάχερ έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Στο κείμενό του το Bunte περιλάμβανε και σχόλιο φίλου του Σουμάχερ που είχε πει: «Ο Μίχαελ είναι πολύ αδύναμος αλλά μπορεί και πάλι να περπατά λίγο με τη βοήθεια των θεραπευτών του. Καταφέρνει να κάνει μερικά βήματα και να σηκώσει το χέρι του».

Ωστόσο τον περασμένο Δεκέμβριο η μάνατζερ του Σουμάχερ Σαμπίνε Κεμ είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνους» αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις το 2013. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή και στη συνέχεια οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα.

Διαβάστε επίσης