Σεμινάριο κινηματογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας

στις 29 Σεπτεμβρίου

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Νύχτεs Πρεμιέραs, το Γαλλικο Ινστιτούτο Ελλάδοs διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσηs στην εικόνα που απευθύνεται στους επαγγελματίεs αλλά και στους λάτρειs του σινεμά.

 

1ο μέροs: Ανάλυση ταινιών

Ο Bernard Nave, κριτικόs στο Jeune Cinema και πρώην καθηγητήs εισαγωγήs στον κινηματογράφο παρουσιάζει τα βασικά εργαλεία για την ανάλυση τηs εικόναs και την εφαρμογή του μέσα από την ανάλυση ταινιών.

2° μέροs: Ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου

Ο Sebastien Layerle, καθηγητήs στο Πανεπιστήμιο Paris 3 - Sorbonne Nouvelle και ειδικόs σε

Θέματα στρατευμένου και μαχόμενου κινηματογράφου και τηs ιστορίαs του, θα αναδείξει μέσα από την παρουσίασή του τα διάφορα σημαντικά ρεύματα, σκηνοθέτεs και ηθοποιούs του γαιλλικού κινηματογράφου, από τα τέλη τηs δεκαετίαs του '50 μέχρι την αρχή τηs δεκαετίαs του '80.

Στόχοs του σεμιναρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στου συμμετέχοντεs να αποκρυπτογραφήσουν τι εικόνεs, να σκεφτούν για την ταινία πέρα από το πρωταρχικό τηs νόημα και να αναδείξουν τιs σπουδαιότερεs τάσειs στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Οι ομιλητέs χρησιμοποιούν αποσπάσματα ταινιών και αναφορέs που βρίσκονται στην πλατφόρμα IFCinema.

 

Αλλεs ομιλίεs: 29.09.2016, 19.00'-21.00'      Ιστορικό Μουσείο Κρήτηs

                         29.09.2016, 17.00'-20.00'      Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτραs

 

 

Ελεύθερη είσοδοs, ταυτόχρονη μετάφραση

 

 

Διαβάστε επίσης