Απόφαση - βόμβα: «Κόβονται» οι Σαπουντζόγλου - Ρουμελιώτης για την Attica Bank - Σταματούν οι χορηγήσεις της τράπεζας!

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΤΕ

Απέρριψε ρητά η Τράπεζα της Ελλάδος την προτεινόμενη από το ΤΣΜΕΔΕ, ουσιαστικά από την κυβέρνηση, διοίκηση για την Attica Bank. «Κόπηκαν» δηλαδή από την αρμόδια επιτροπή οι κύριοι Γ. Σαπουντζόγλου και Π. Ρουμελιώτης για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, μετά την εξέταση των φακέλων των δύο υποψηφίων.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο κ. Ρουμελιώτης να τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, αλλά σε μη εκτελεστική θέση, χωρίς δηλαδή δικαίωμα υπογραφής. Θα μπορούσε δηλαδή να τοποθετηθεί πρόεδρος της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαπουντζόγλου έφυγε από το γραφείο του προκειμένου να μην παραλάβει το σχετικό έγγραφο της απόρριψής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διοίκηση κόβονται και η μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Πουσκούρη καθώς και ο κ. Μακέδος.

Το «όχι» στο δίδυμο προήλθε με βάση τα αυστηρά κριτήρια που θέτει ο SSM και δεν πρόκειται για μια απόφαση που βγάζει η ΤτΕ. Ο κ. Σαπουντζόγλου, πέραν τον τυπικών προσόντων που δνε πληρούσε είχε εμπλοκή και με την υπόθεση της Proton καθώς ήταν τότε στο διοικητικό συμβούλιο και η τότε διοίκηση της ΤτΕ είχε αποκλείσει τη συμμετοχή του σε τραπεζικές θέσεις.

Εντυπωσιακή είναι και μια ακόμη απόφαση της ΤτΕ. Συγκεκριμένα, σταματούν μέχρι νεωτέρας οι χορηγήσεις της Attica Bank. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, ωστόσο, πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι ενδεχομένως η ΤτΕ «προφυλάσσει της Attica Bank από πιέσεις που ενδεχομένως της ασκούνται για δανειοδοτήσεις που δεν συνάδουν με την τραπεζική πίστη. Πιέσεις που μπορεί να έχουν και πολιτική χροιά», λένε με νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ