Δωρεάν Wi-Fi και τέλη περιαγωγής προτείνει ο Γιούνκερ

Σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες

Δωρεάν περιαγωγή στην κινητή τηλεφωνία αλλά και δίκτυο Wi-Fi πρότεινε σήμερα για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2016 ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι μία Ένωση "που ενδυναμώνει".

"Προτείνουμε σήμερα να εφοδιάσουμε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Ευρώπης με ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο γύρω από τα κύρια κέντρα δημόσιας ζωής έως το 2020" είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, που και παλαιότερα είχε ζητήσει αλλαγές αναφορικά με τα τέλη περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία υπογράμμισε στην ομιλία του ότι "πολιτικός σημαίνει να διορθώνεις τα τεχνοκρατικά σφάλματα αμέσως μόλις συμβούν. Η Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποφάσισαν από κοινού να καταργήσουν τα τέλη περιαγωγής στα κινητά".

Παράλληλα πρόσθεσε ότι "πρόκειται για υπόσχεση την οποία θα τηρήσουμε. Όχι μόνο για όσους πραγματοποιούν διήμερα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό. Όχι μόνο για τον παραθεριστή που περνά δύο εβδομάδες στον ήλιο. Αλλά και για τους διακινούμενους εργαζόμενούς μας. Και για τα εκατομμύρια των σπουδαστών Erasmus που σπουδάζουν στο εξωτερικό για ένα ή δύο εξάμηνα. Θα δείτε ένα νέο, καλύτερο σχέδιο την επόμενη εβδομάδα. Η περιαγωγή πρέπει να είναι ίδια με την παραμονή στην πατρίδα".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης