Ένα χρόνο από την τραγωδία παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο τριών φοιτητών στο λιμάνι της Πάτρας - Το Σάββατο το μνημόσυνο του Ανδρέα Αλέξη και της Ρεγγίνας Ζαπάντη

Στον Ι.Ν. Παναγιάς Αλεξιώτισσας

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία που ξημέρωσε στην Πάτρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, μιας μαύρης ημέρας για την πόλη, όπου τόσο άδικα, τόσο ξαφνικά, χωρίς ακόμα να έχουν απαντηθεί τα "γιατί", έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι, τρεις φοιτητές που είχαν βγει να διασκεδάσουν.

Οι δύο Πατρινοί Ανδρέας Αλέξης (21 ετών) και Ρεγγίνα Ζαπάντη (23 ετών) και η Γεωργιάννα Μουραφέτη επίσης 23 ετών από την Καλαμάτα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο βυθό του λιμανιού της Πάτρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κάτω από άγνωστες συνθήκες μέχρι στιγμής έπεσε στη θάλασσα.

ugesnebfgv55ffd674bbd72.jpg

Από το ίδιο όχημα σώθηκαν σαν από θαύμα, τρία ακόμη άτομα, μαζί με τον οδηγό, οι οποίοι και διακομίσθησαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπως είχε γράψει τότε το tempo24.gr.

Το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης κοινό ετήσιο μνημόσυνο από τις οικογένειες του Ανδρέα και της Ρεγγίνας γα την ανάπαυση της ψυχής των λατρεμένων τους παιδιών. 

Τα ερωτήματα ακόμη πολλά, τα αίτια της τραγικής νύχτας αδιευκρίνιστα. Πολλά γράφτηκαν, πολλά περισσότερα ακούστηκαν, η Αστυνομία έκανε την καταγραφή, τη δικογραφία και όλοι πλέον περιμένουν απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη.

Μια δίκη η οποία θα φέρει στο φως τις λεπτομέρειες εκείνης της μοιρίας βραδιάς και θα δώσει απαντήσεις στους γονείς που... περιμένουν.

 

Εκείνη τη μοιραία βραδιά...

 

Λίγο πριν βγουν στο κέντρο της Πάτρας για να πάνε να διασκεδάσουν σε ένα κατάστημα, οι φοιτητές είχαν ανεβάσει στο facebook μια φωτογραφία.

Μία φωτογραφία λίγο πριν την τραγωδία που έδειχνε όλους να ποζάρουν χαρούμενα.

patr6.jpg

Κανείς από τους φίλους τους δε μπορεί να διανοηθεί ότι αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες όμορφες στιγμές που θα περάσουν μαζί τους.

Βρίσκονται σε ένα σπίτι κοινού φίλου και γιορτάζουν τα γενέθλια ενός από την παρέα.

Λίγο μετά από αυτή τη φωτογραφική λήψη και παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το βράδυ την περιοχή όλοι μαζί θα συνεχίσουν το γλέντι σε κάποιο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα. 

 

Ο χρόνος σταμάτησε στις 05.30

Λίγες ώρες μετά ο χρόνος θα σταματήσει και τα χαμόγελα από τα πρόσωπα όλων θα σβήσουν...

Μετά τη διασκέδαση μεγάλη παρέα θα χωριστεί σε μικρότερες ομάδες κι όσοι έχουν αυτοκίνητο θα μεταφέρουν εκείνους που δεν οδηγούν με σκοπό να γυρίσουν όλοι ασφαλείς στο σπίτι τους και να ξεκουραστούν.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν περίπου 05:30 και το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Atos στο οποίο επέβαιναν ο 21χρονος Αλέξης Ανδρέας, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη (κάτοικοι Πατρών), κι η 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα, βγαίνει από την πορεία του και πέφτει μέσα στη θάλασσα στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου στο παλιό λιμάνι. 

alexis_1.jpg

Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι τραγικά βιώματα που θα συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους τα τρία αγόρια της παρέας που επιβίωσαν.

12032404_10205086368898776_1487961869_n.jpg

Έπειτα από μάχη με τη θάλασσα, στιγμές αφάνταστης αγωνίας και κραυγές έκκλησης για βοήθειας, οι τρεις τους σώθηκαν, όμως, ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάνα ανασύρθηκαν νεκροί από δύτες που μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν.

Διαβάστε επίσης