Γιορτάζει ο ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

το τριήμερο 7,8,9 σεπτεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, πανηγυρίζει η μεγάλη κεντρική ενορία της Παντάνασσας στην Πάτρα. Ο ιστορικός ιερός ναός που ξανάνοιξε αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, τον περασμένο Νοέμβριο, θα πανηγυρίσει το τριήμερο 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί τόσο στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό το απόγευμα της Τετάρτης στις 19.00 όσο και στην ιερά ακολουθία το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2016 που τιμάται το Γενέσιο της Παναγίας, αναμένεται να χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Την Τετάρτη στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ στο δεξί ψαλτήρι θα είναι ο πρωτοψάλτης Δημήτριος Γαλάνης ενώ την Πέμπτη 8/9 στις 18.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και ιερά παράκληση στην Παναγία Χρυσοπαντάνασσα, όπου θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ναού του Πολιούχου μας, Αποστόλου Ανδρέου.

Την Παρασκευή 9/9/2016 το πρωί που τιμάται η σύναξη των Αγίων Ιωακείμ και Άννης θα τελεστεί μεθεόρτιος Θεία λειτουργία. Θα παραστεί και θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, προιστάμενος του ναού της Αγίας Σοφίας Πατρών.

Επίσης στην Θεία ακολουθία την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το πρωί στον πανηγυρίζοντα ναό της Παντάνασσας θα έρθει και θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Πλήθος πιστών από όλη την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή επίκειται να περάσει από το ναό της Παντάνασσας, ν’ ανάψει το κερί του και να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας.

Η εικόνα της Παντάνασσας θα παραμείνει στην είσοδο του ναού μέχρι και την ημέρα που τιμάται η Ύψωσις του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ