Άνθρακες ο θησαυρός !

της Ευσταθίας γιαννιά

Άνθρακες ο θησαυρός! Η περίφημη αναδιάρθρωση όπως είχε εξαγγελθεί μόνο ρηξικέλευθη και νέας εποχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ούτε για τον οργανωτικό της δομισμό διακρίνεται, ούτε τέλος πάντων αυτό που είναι και το ζητούμενο της αναδιάρθρωσης, εξυπηρετεί την κοινωνία. Παράδειγμα η Αχαία. Η ουσιαστικότερη αλλαγή αφορά την αποδυνάμωση από πλευράς αστυνόμευσης, της Πάτρας.

Με δύο αστυνομικά τμήματα, θα αστυνομεύεται η πόλη (όπως αναφέρεται στο σχέδιο του ΠΔ). Ένας νομός που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, έχει σε επίπεδο αστυνομίας, οργάνωση κωμόπολης.

Είναι το φιλότιμο του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας που καλύπτει τα κενά στην οργάνωση, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα. Και φυσικά για την αποδέσμευση των αστυνομικών από καθήκοντα ξένα προς την κύρια αποστολή τους, ώστε να υπάρξει πραγματική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτε κουβέντα.

Η Αστυνομία, έχει να αντιμετωπίσει ευρείας κλίμακας προκλήσεις, με νέες μορφές εγκληματικότητας και κυρίως το αυξανόμενο διεθνές οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Χρειάζονται τομές, όχι ανακύκλωση παλαιότερων σχεδιασμών.

Διαβάστε επίσης