Πακιστανικό ελικόπτερο κατέπεσε στο Αφγανιστάν

Σώοι, αλλά όμηροι των Ταλιμπάν οι έξι επιβαίνοντες

Οι έξι επιβάτες και το πλήρωμα ενός πακιστανικού ελικοπτέρου, το οποίο πραγματοποίησε βαριά προσγείωση σε μια περιοχή του Αφγανιστάν που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, κρατούνται όμηροι από τους ισλαμιστές αντάρτες, ανέφεραν δύο Αφγανοί και δύο Πακιστανοί αξιωματούχοι.

Το ελικόπτερο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην επαρχία Λόγκαρ, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν. "Αυτοί που κρατούνται από τους Ταλιμπάν είναι Πακιστανοί", επιβεβαίωσε ο Σαμίμ Σάλεχ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Λόγκαρ, διευκρινίζοντας ότι το ελικόπτερο δεν καταρρίφθηκε αλλά έκανε "βαριά προσγείωση" λόγω κάποιας τεχνικής βλάβης. Μάλιστα είχε τυλιχθεί στις φλόγες ενώ βρισκόταν ακόμη στον αέρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Άζρα, τον Χαμιντουλάχ Χαμίντ, οι έξι επιβαίνοντες είναι όλοι τους σώοι αλλά βρίσκονται στα χέρια των Ταλιμπάν.

Δύο Πακιστανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ένα ελικόπτερο που ανήκε στις αρχές της επαρχίας του Πουντζάμπ κατέπεσε στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους των Ταλιμπάν για την υπόθεση αυτή.

Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ ανέφερε από την πλευρά της ότι ένα ελικόπτερο MI-17 εκτελούσε πτήση με προορισμό τη Ρωσία, προκειμένου να γίνουν εκεί εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης. "Πιστεύουμε ότι είναι το ίδιο με αυτό που συνετρίβη στην Λόγκαρ", είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, Άχταρ Μουνίρ, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία πληροφορία για την τύχη του πληρώματος και των επιβατών και δεν γνωρίζει τα αίτια του ατυχήματος.

"Έχουμε άδεια από την αφγανική κυβέρνηση να πετάμε πάνω από το έδαφος του Αφγανιστάν", διαβεβαίωσε.

Το MI-17 είναι ρωσικής κατασκευής. Πρόκειται για ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού που χρησιμοποιεί ο πακιστανικός στρατός.

Διαβάστε επίσης