Πάτρα: Στα τέλη Αυγούστου ελεγχόμενη στάθμευση και πάρκινγκ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

ποιες οδούς περιλαμβάνουν η πορτοκαλί και πράσινη ζώνη

Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της  ελεγχόμενης στάθμευσης στην Πάτρα. Το χρόνο προσδιόρισε ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος , μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 FM. Παράλληλα θα τεθούν σε ισχύ όλα τα υπόλοιπα μέτρα για ντην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ενώ θα λειτουργήσουν και οι τρεις χώροι στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη.

Στο μεταξύ, αυτό που αποσαφήνισε ο ίδιος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης είναι η φύλαξη των χώρων και η εκχώρηση του αντικειμένου αυτού σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι, δεδομένου ότι ο Δήμος Πατρέων, λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να αναλάβει τη φύλαξη.  Για την ανάδειξη του ιδιώτη θα γίνει  διεξαγωγή δημόσιας, προφορικής, πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση τριών υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη του Δήμου προχωρά η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Πρόκειται για τρεις χώρους, στο ύψος του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, στον χώρο «Γ. Καλεντζώτης» και κοντά στον Φάρο, οι οποίοι σύμφωνα με τις μελέτες θα προσφέρουν 767 θέσεις στάθμευσης των οχημάτων δίνοντας διέξοδο στους οδηγούς που δεν θα βρίσκουν θέση στο νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

 Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα ξεκινήσει πιλοτικά εντός του Αυγούστου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ένα διάστημα προσαρμογής. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι χρήστες του συστήματος θα έχουν την ευκαιρία να σταθμεύουν τα οχήματά τους μέχρι δύο ώρες ημερησίως. Η βεβαίωση της ώρας στάθμευσης θα γίνεται χρήση ειδικής κάρτας (ξυστό), όπου ο δημότης θα μπορεί να την προμηθεύεται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης, στην οποία θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Εφόσον παρέλθει το χρονικό όριο, ο δημότης θα είναι υποχρεωμένος να μετακινήσει το αυτοκίνητό του εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης. Το σύστημα θα λειτουργεί με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων, τα οποία με παραμετροποιημένο λογισμικό θα δίνουν τη δυνατότητα στον υπάλληλο να ελέγχει και να εντοπίζει τα οχήματα που υπερβαίνουν το μέγιστο χρονικό όριο και μέσω του γεωγραφικού συστήματος GIS, online ποια οχήματα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο της στάθμευσης και χρίζουν άμεσου ελέγχου.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα ισχύει στις οδούς Ζαΐμη – Όθωνος-Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους, από 08:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21: καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00, ενώ θα υπάρξουν δύο ζώνες στάθμευσης:

Η  πορτοκαλί ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης μίας ώρας ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου) περιλαμβάνει τις οδούς:

• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη.

• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγ. Ανδρέου.

• Αγ. Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη.

 Η πράσινη ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης δύο ωρών ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου) περιλαμβάνει τις οδούς:

• Καραϊσκάκη, Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη.

• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη.

• Μπουμπουλίνας από Γούναρη έως Μιαούλη.

• Όθωνος-Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού.

• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγ. Ανδρέου έως Όθωνος-Αμαλίας.

• Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος-Αμαλίας.

 

Διαβάστε επίσης