Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στη Δραγώλαινα - Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών να μη φτάσει στα σπίτια - Υπό μερικό έλεγχο τα μεσάνυχτα-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ξέσπασε λίγο μετά το βράδυ της Δευτέρας

Νεότερη ενημέρωση 00.10' Πολύ καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της πυρκαγιάς με τους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να τη θέσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υπό πλήρη έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή οι φλόγες ελέγχονται. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο τόσο ο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρ. Αλεξόπουλος θέτοντας στη διάθεση των πυροσβεστών οχήματα και υπαλλήλους.

Νεότερη ενημέρωση 23.45' Έχει περιοριστεί αρκετά σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχίζουν την κατάσβεση.

Νεότερη ενημέρωση 23.42' Επιπλέον 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες και ένα μηχάνημα του Δήμου Πατρέων συνδράμουν στις προσπάθειες να σβήσει η μεγάλη φωτιά.

Νεότερη ενημέρωση 23:13:

Φαίνεται ότι η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών να ανακόψουν την απειλητική πορεία της φωτιάς έχει θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία αυτή τη στιγμή δεν κινδινεύουν κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 20 οχήματα και 62 άνδρες. 

Νεότερη ενημέρωση 22:24:

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η φωτιά καίει δάσος, μεταξύ των χωριών Βούντενης και Βελβτιτσίου. Έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση. Αν και οι ισχυροί άνεμοι έχουν υποχωρήσει, η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές. 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.51: Η Αστυνομια έχει διακόψει την κυκλοφορία στην πάροδο Αρτεμισίου κοντά στην περιοχή που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21 47: Ενισχυονται και οι Πυροσβεστικές και  αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή-Πλησιάζουν και αστυνομικοί της Τροχαίας. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από την Περιμετρική στο ύψος της Βούντενης

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.44: Στην περιοχή σπεύδουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.37

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δραγώλαινας κοντά στον Προφήτη Ηλία (ευρύτερη περιοχή Βούντενης) εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr επί τόπου, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σχεδόν στο σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων της Πάτρας, ενώ ήδη έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες περιοχές της Αχαΐας και της {Περιφέρειας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρή άνεμοι, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές 

Διαβάστε επίσης