Πατρών - Πύργου: Ασφαλτοστρώνεται η παλαιά εθνική από Βραχνέικα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα

Δέσμευση Αλεξόπουλου στον Σύλλογο Αλισσαίων

Συνάντηση είχε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου με τον Αντιπεριφεριάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος". Σκοπός της συνάντησης ήταν η πλήρης ενημέρωση από πλευράς του αντιπεριφεριάρχη, όλων των ενεργειών που έκαναν και κάνουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας, για τον έλεγχο και τις μετρήσεις στη θάλασσα των Αλισσών.

Ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι από τις υπηρεσίες και σε τακτά χρονικά διαστήματα, για την καθαρότητα του θαλασσινού νερού, όχι μονό στην θαλάσσια περιοχή των Αλισσών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δυτικής Αχαΐας . Όλες οι μετρήσεις που έχουν κοινοποιηθεί δείχνουν ότι οι η θάλασσα των Αλισσών, αλλά γενικότερα και της ευρύτερης παροχής είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και όλες οι μετρήσεις είναι εντός των ορίων που προβλέπονται από της ΚΥΑ.

Μάλιστα μέχρι την Παρασκευή δρομολογείται νέα μέτρηση στην θάλασσα, από τις υπηρεσίες, όπου τα αποτελέσματα θα βγουν σε 10 ημέρες περίπου και θα γίνει σχετική ενημέρωση . Η τελευταία ανακοίνωση της διεύθυνσης υγείας δείχνει ότι η θαλάσσια περιοχή είναι σε καλά επίπεδα.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε, ήταν τα πολλά χορτάρια που έχει ο επαρχιακός δρόμος ΠΕΟ Πατρών – Πύργου, και στο υψος ιδιαιτέρα από Άνω Αλισσό μέχρι Καμίνια. Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι σε πολύ λίγο ξεκινά νέα ασφαλτόστρωση από τα Βραχνέικα μέχρι Κάτω Αχαΐα στον παλιό εθνικό δρόμο και συγχρόνως θα γίνει και κοπή χόρτων.

Για το θέμα του νερού του Άνω Αλισσού και μετά από επικοινωνία που με το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου, ο σύλλογος ενημερώθηκε πως η ΔΕΥΑΔ δρομολόγησε και ξεκίνησε καθαρισμό και χλωρίωση της δεξαμενής και ότι θα παρθεί νέα μέτρηση της ποιότητας του νερού από την ΔΕΔΥΑΔ και θα γίνει σχετική ενημέρωση.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος μεταξύ αλλων αναφέρει "Τέλος ο σύλλογός είναι πάντα σε εγρήγορση και θα ενημερώνει τα μέλη αλλά και τους συγχωριανούς για όλα τα θέματα που είναι σοβαρά και έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωης τους"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ