Ποιά είναι η καλύτερη 11αδα του EURO 2016

MVP ανακηρύχθηκε ο Γκριζμάν

Ο Αντουάν Γκριζμάν ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του EURO 2016 από την τεχνική επιτροπή της UEFA, καθώς τελείωσε την διοργάνωση με έξι γκολ και δύο ασίστ. Μολονότι δεν σκόραρε στον τελικό με την Πορτογαλία, ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης βοήθησε σημαντικά την εθνική Γαλλίας να φτάσει στον τελικό του τουρνουά, το οποίο διοργάνωσε.

Σημείωσε και τα δύο γκολ των «τρικολόρ» στη νίκη 2-0 επί της Γερμανίας στον ημιτελικό, ενώ βρήκε δις τον δρόμο προς τα δίχτυα και στην αναμέτρηση με την Ιρλανδία στους «16», όπου οι «μπλε» επικράτησαν με 2-1, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής της UEFA, Ιοάν Λουπέσκου, δήλωσε για την επιλογή του 25χρονου άσου: «Ο Αντουάν Γκριζμάν ήταν μια απειλή σε κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε. Δουλεύει σκληρά για την ομάδα του και διαθέτει τεχνική, φαντασία και ποιότητα στο τελείωμα των φάσεων. Τα μέλη της τεχνικής επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι αυτός ήταν ο πιο ξεχωριστός παίκτης του τουρνουά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνική επιτροπή της UEFA αποτελείται από 13 μέλη που είναι οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Αλέν Ζιρές, Ντέιβιντ Μόιες, Πάκι Μπόνερ, Μίξου Παατελάινεν, Σάβο Μιλόσεβιτς, Πέτερ Ρούντμπαεκ, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, Τόμας Σάαφ, Ζαν-Φρανσουά Ντομέργκ, Χινές Μελέντεθ και Ζαν-Πολ Μπρίγκερ.

Στο μεταξύ, εκτός από τον καλύτερο παίκτη του EURO 2016, η τεχνική επιτροπή της UEFA επέλεξε και την καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται τέσσερις Πορτογάλοι, τρεις Γερμανοί, δύο Γάλλοι και δύο Ουαλοί ποδοσφαιριστές σε διάταξη 4-2-3-1, η οποία ήταν η πλέον... χρησιμοποιημένη στο τουρνουά.

Την καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά συγκροτούν οι Ρούι Πατρίσιο (Πορτογαλία), Γιόσουα Κίμιχ (Γερμανία), Τζερόμ Μπόατενγκ (Γερμανία), Πέπε (Πορτογαλία), Ράφαελ Γκερέιρο (Πορτογαλία), Τόνι Κρόος (Γερμανία), Τζο Άλεν (Ουαλία), Αντουάν Γκριζμάν (Γαλλία), Άαρον Ράμσεϊ (Ουαλία), Ντιμίτρι Παγέτ (Γαλλία) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία).

Ο πρέσβης προπονητικής της UEFA, Σερ Άλεξ Φέργκουσον, δήλωσε για την επιλογή της καλύτερης ενδεκάδας: «Ύστερα από αρκετή σκέψη, οι παρατηρητές επέλεξαν μια ομάδα που περιέχει τους παίκτες με την καλύτερη απόδοση από τις ομάδες με την καλύτερη απόδοση στο EURO 2016.

Έχουμε επιλέξει κεντρικούς αμυντικούς που κυριαρχούν, φουλ-μπακ που μπορούν να αμυνθούν και να επιτεθούν, μέσους που μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι και δυναμικούς, ευέλικτους και δημιουργικούς επιθετικούς, όλοι από τους οποίους έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Πιστεύουμε ότι οι επιλεγμένοι 11 αντιπροσωπεύουν τους καλύτερους της διοργάνωσης».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ