Συνεχίζονται αμείωτα οι πυρκαγιές σε σωρούς απορριμμάτων στον Πύργο

Καθημερινά η Πυροσβεστική καταγράφει πάνω από τρία συμβάντα πυρκαγιών σε σκουπίδια

Συνεχίζονται αμείωτα οι πυρκαγιές σε σωρούς απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου Πύργου και κυρίως σε σημεία όπου ο όγκος που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιος. 

Το τελευταίο διάστημα γενικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, έχει κληθεί να κατασβέσει φωτιές σε σκουπίδια με τα περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», να είναι εκατοντάδες. 

pyrkagia_xanakia.jpg

Μάλιστα σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Πυροσβεστική καταγράφει πάνω από τρία συμβάντα πυρκαγιών σε σκουπίδια, ενώ δεν έχουν λείψει και περιπτώσεις που μέσα σε μία ημέρα οι πυροσβέστες έχουν επέμβει σε πάνω από δέκα συμβάντα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται όταν τα σκουπίδια που «φουντώνουν» από άγνωστη αιτία, βρίσκονται δίπλα από κατοικημένες περιοχές αλλά και δασικές εκτάσεις, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για την εξάπλωσή τους, με τεράστιες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περασμένης Τετάρτης, που στην διασταύρωση Λεβεντοχωρίου, ξέσπασε πυρκαγιά στον σωρό απορριμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί σε παρακείμενο χωράφι δημιουργώντας τεράστια ανησυχία στους κατοίκους.

Την περασμένη Πέμπτη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε πυρκαγιά σε σκουπίδια, στην περιοχή των Χανακίων και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου ενώ ακόμα τρεις πυρκαγιές μέχρι χθες το απόγευμα, καταγράφηκαν στις περιοχές Στρέφι, Αλφειού και Λέτρινα Πύργου, όλες σε σωρούς απορριμμάτων.

Για την καύση απορριμμάτων και τις συνέπειες που αυτή έχει τόσο στην υγεία των πολιτών, λόγω της έκλυσης διοξινών, όσο και στο φυσικό περιβάλλον, εξαιτίας του κινδύνου επέκτασης σε δασικές εκτάσεις, μίλησε τις προηγούμενες ημέρες και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Σπαής, ο οποίος έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην θέτουν φωτιές σε απορρίμματα.

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης