Σμαράγδα Καρύδη: Δεν κάνω μπάνιο με κόσμο, δεν θέλω να με κοιτάνε

αφοπλιστική σε συνέντευξή της

Η ειλικρίνεια της αφοπλιστική, κάνει πλάκες, χαμογελά, αποκαλύπτει ότι έχει δύο σπίτια και εκνευρίζεται όταν την αποκαλούν «Κυρία».

Ξανθιά ή καστανή δεν έχει σημασία, η Σμαράγδα είναι στα καλύτερα της και αποκαλύπτεται με καλοκαιρινή διάθεση στο περιοδικό Down Town 

Αλλάζει χρώματα και εκφράσεις ανάλογα με την διάθεση της, μια γυναίκα όμορφη σαν την Σμαράγδα βολική μεν αλλά με ανασφάλειες, παραξενιές και φοβίες.

«Δεν έχω τον φόβο του κοινού όταν παίζω  σε παράσταση, αλλά έχω  χοντρό πρόβλημα να βρεθώ σε ένα χώρο με πλήθος .

Σπάνια βγαίνω σε πάρτι, πάω μόνο σε πρεμιέρες γιατί θέλω να στηρίξω τους συναδέλφους  μου .

Επίσης, όσον αφορά το θέμα της παραλίας, μου είναι αδύνατον να κάνω μπάνιο με κόσμο. Δεν θέλω να με κοιτάνε , δεν θέλω να τους κοιτάω.

Στο μυαλό μου η θάλασσα είναι σαν κάτι που είσαι εσύ, οι φίλοι σου και η φύση . Έτσι το έχω δει. Δεν μου αρέσει η ξαπλώστρα, οι ομπρέλες και οι κοσμικότητες»

Κι από την αγοραφοβία της στις στιγμές που εκνευρίζεται όταν την ρωτούν τα ίδια πράγματα συνέχεια...

«Με εκνευρίζει να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Χρόνια οι ίδιες ερωτήσεις, χρόνια οι ίδιες απαντήσεις .

Με εκνευρίζει η βλακεία που είναι παντού περίσσεια, με εκνευρίζει η ανωριμότητα η οποία περνιέται για χαριτωμενιά , οι άνθρωποι  που κατηγορούν τους άλλους για όσα τους συμβαίνουν και δεν κοιτάνε τον εαυτό τους και τα λάθη τους»

Η Σμαράγδα ζει φυσιολογικά τονίζει όμως ότι το star system, με την έννοια που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα την ενοχλεί, την αποθαρρύνει

«Σιγά την δημοσιότητα. Ειδικά στην Ελλάδα, είναι ένα τίποτα. Μπορείς να είσαι γνωστός και να κάνεις μια φυσιολογική ζωή .

Δεν είμαστε παγκόσμιας εμβέλειας. Ακόμη και αυτοί που είναι προβεβλημένοι χρόνια και έχουν χτίσει μια υπερβολική εικόνα, όπως ο Σάκης Ρουβάς, μια χαρά μπορούν να ζήσουν με τον τρόπο που θέλουν.

Δεν είναι κανένας μας σαν την Madonna που κυκλοφορεί με 30 σωματοφύλακες. Και αυτό είναι το καλό στην Ελλάδα, είναι ωραίο να ζεις φυσιολογικά .

Εγώ ζω μόνο φυσιολογικά. Το μόνο διαφορετικό που έχει η δική μου η δουλειά, είναι ότι μου μιλάνε στο δρόμο . Είναι φορές που δεν έχω όρεξη να μου μιλήσουν».


Όσο για τους θαυμαστές της η Σμαράγδα τονίζει ότι έχει σχέση στοργής μαζί τους, αλλά εξοργίζεται όταν της μιλούν στον πληθυντικό...

«Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν με αποκαλούν «κυρία». Ειδικά κάτι εικοσάχρονα πιτσιρίκια  που έρχονται στο θέατρο,και μου μιλάνε στο πληθυντικό, αισθάνομαι ότι είμαι μεγάλη.

Τους λέω: «Γιατί αγόρι μου το κάνεις αυτό; Σου έχω δώσει το δικαίωμα να μου μιλάς στον πληθυντικό;» Εντάξει, το κάνουν από ευγένεια αλλά εγώ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω πληθυντικό είναι μια κηδεία»

   
Μέσα από την κουβέντα η ηθοποιός αποκαλύπτει και την οικονομική της κατάσταση, αλλά και τα δύο σπίτια που έχει σε Αθήνα και Αίγινα...

«Με τα οικονομικά μου είμαι πιο στριμωγμένη από παλιά, όπως είναι όλοι οι Έλληνες δεν πρωτοτυπώ αλλά δεν έχω κάνει φοβερά ανοίγματα, αλλά έχω άγχος αν θα μπορέσω να πληρώσω τις εφορίες που έρχονται.

Όλοι οι Έλληνες έχουν και από δύο σπίτια. Είμαστε εντελώς βλάκες που θέλουμε να ζούμε με δύο σπίτια, δάνεια και εφορίες.

Ενώ θα μπορούσαμε μια χαρά να ζούμε στο ενοίκιο»


Όσο για την σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη δεν λέει πολλά όσο χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να μην επαναλαμβάνεται  με τις ίδιες ερωτήσεις

«Όταν είναι οι ίδιες ερωτήσεις, δίνω τις ίδιες απαντήσεις. Όταν δεν έχει αλλάξει κάτι δίνω τις ίδιες απαντήσεις.

Τι άλλο να πω όταν με με ρωτούν αν πρόκειται να παντρευτώ τον Θοδωρή, που δεν πρόκειται.

Αν μου λείπει ένα παιδί και η ηλικία μου...» 

Γιατί όμως αποφεύγει να πει την ηλικία της; Η Σμαράγδα αρνείται να την αποκαλύψει γιατί όπως λέει χαμογελώντας την πρόλαβε το Google.. 

«H ηλικία μου είναι πασίγνωστη. Αν κάνεις Google το όνομα μου, το πρώτο πράγμα που βγαίνει είναι το πόσων χρονών είμαι»

Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος, το θέμα της απόκτησης ενός παιδιού απασχολεί μόνο τον πατέρα της Ντίνο Καρύδη...

«Μόνο ο πατέρας μου λέει συνεχώς ότι του λείπει ένα εγγόνι. Το πολύ-πολύ θα του πάρω ένα από τα έτοιμα»