Μ. Σάλλας: Το Ελληνικό, «οδηγός» για την ανάκαμψη

"Βάζει την Αθήνα στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου"

Ως ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να ανακάμψει η ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Ο κ. Σάλλας εξήγησε συγκεκριμένα πως για να βγει από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέο πλούτο για τους εργαζομένους, τις εταιρείες και την κοινωνία.

Η μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ύψους 8 δισ. κινείται ακριβώς προς αυτή τη κατεύθυνση. Η υλοποίησή της θα αλλάξει συνολικά τις προοπτικές στην Αττική, στον τουρισμό, στην αγορά ακινήτων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων. Βάζει την Αθήνα στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, η Τράπεζα Πειραιώς, ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι οδηγός για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ως οικονομία.

Η αξιοποίηση του Ελληνικού αναμένεται να έχει μια εμπροσθοβαρή θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία 10.000 άμεσων θέσεων εργασίας και στην αναζωπύρωση του κατασκευαστικού τομέα, που τόσο έχει πληγεί από την παρατεταμένη κρίση. Σε πλήρη ανάπτυξη το έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Η συμβολή του Έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αναμένεται να φθάσει στο 2%, διασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και το ασφαλιστικό σύστημα, που σε βάθος 25ετίας θα ανέλθουν σε 10 δισ., σωρευτικά. Μετά την υπογραφή του MoU ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Develpment, το μόνο που απομένει για να ξεκινήσει το έργο, είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή, ενώ η τελική σύμβαση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ