Πάτρα: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Δημοσθένη Δαββέτα «Ήχοι του σύμπαντος» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

από το Δόντι

Με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Ήχοι του σύμπαντος» ολοκληρώνεται την Τρίτη 31 Μαΐου (8.30 μ.μ.) ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων βιβλίου που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42) στην Πάτρα.

512_1.jpg

Τις δύο πρώτες μέρες η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή. Στη συζήτηση της περασμένης Πέμπτης με θέμα «Σχέσεις νευροβιολογίας και ψυχανάλυσης» το αίθριο κατακλύστηκε από κοινό, σε μεγάλο βαθμό νεανικό. Το έναυσμα για την πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιήθηκε έδωσαν οι τοποθετήσεις του αν. καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κων/νου Ασημακόπουλου, του ομ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου Ηλία Κούβελα και του συγγραφέα Βασίλη Λαδά, οι οποίοι με κατανοητό τρόπο αναφέρθηκαν σε θεωρίες, έννοιες και επιρροές της ψυχανάλυσης και της νευροβιολογίας που ξεκινούν από τον Φρόιντ και φτάνουν ως τους έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα. Η συζήτηση είχε ως αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Τα ίχνη της εμπειρίας» από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

512-3.jpg

Οι Ηλίας Κούβελας και Βασίλης Λαδάς ήταν οι βασικοί ομιλητές και την Παρασκευή στην παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Δίγκα «Το βιβλίο Νο 512» (εκδ. Γαβριηλίδης). Η παρουσία της Δίγκα στην Πάτρα ως ιδρύτριας και για πολλά χρόνια καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων έδωσε αφορμή να βρεθούν στο χώρο φίλοι, παλιότεροι και νεότεροι συνεργάτες ή μαθητές του Εργαστηρίου. Το βιβλίο διηγείται ιστορίες από τις ζωές απλών ανθρώπων του περασμένου αιώνα, μέσα από τις οποίες η ελληνική ιστορία ακούγεται πιο αληθινή, χωρίς ερμηνείες και συμπεράσματα.

ixni_2.jpg

Στην εκδήλωση της Τρίτης 31/5, την ποιητική συλλογή του Δ. Δαββέτα θα παρουσιάσουν, μαζί με τον συγγραφέα, η υπεύθυνη της γκαλερί Cube Λιάνα Ζωζά, o καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς και ο μουσειολόγος Ξενοφών Παπαευθυμίου.

ixni_1.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ